2021
Our European Odyssey
All we need is a wheel in our hands and four on the road

Our European Odyssey

1024 768 Ramon

Wie onze website recent heeft bezocht, had kunnen lezen hoe stellig ik, Ramon, kan zijn. Want we hadden een plan en een route en het is nog steeds bizar hoe snel de gebeurtenissen in de wereld ons in kunnen halen en hebben ingehaald.

Level 1

1024 768 Ramon

Tja, na bijna 400, ja ja, 400 berichten is het af en toe niet eenvoudig om een titel voor een…

Grau und Stau

1024 768 Ramon

Er zijn van die dagen, dat je amusante dingen van de vorige dag bent vergeten te bloggen en dat komt dan goed uit op een dag met de hier boven te lezen titel; Grau und Stau…

Experience + 1

1024 768 Ramon

Tja, ik blijf toch in de gaming/Mario belevenis en zeker op deze dag, het is 23 augustus 2021 en ik heb er weer een jaar ervaring bij, blijkt dat in de echte wereld ook; nee niet altijd, maar ik ben ten opzichte van een jaar geleden zoveel beter, dat is absolute winst op alle punten.

Ciao Italia

1024 768 Ramon

Het Aloft hotel is heerlijk en we hebben geweldig geslapen en na ons ontbijt, de koffers gepakt en geladen in The Benz en een meevaller van bijna 50 Euro omdat de automaat van de parkeergarage het niet doet vertrekken we uit een druilerig München op weg naar Oostenrijk

The Three Peaks

1024 768 Ramon

Weet je nog dat handig gelegen nabije wijnbarretje, dat bleek niet alleen aan de vooravond van onze nachtrust een last te zijn, maar ook aan het einde terwijl alle vele lege flessen wijn werden gestort in de vuilniswagen. In de tussenliggende periode hebben we prima geslapen, maar het had beter gekund.

The Pale Mountains

1024 768 Ramon

De pijntjes van gisteren blijken na de 12 kilometer lange wandeltochten van klimmen en dalen geen nadelig effect te hebben achtergelaten. En dat geeft de burger moed, niet zo zeer dat we vandaag zoveel op het programma hebben staan, maar het is toch bemoedigend voor alles wat we in de planning hebben.

Bolognese

1024 769 Ramon

Zoals we gisteren hoog op die berg tot een plan zijn gekomen, komt dat vandaag tot een vaststaand feit. Wij efficiënte Nederlanders houden van to-the-point. Is het besluit genomen, dan doen we dat.

La Rossa

1024 768 Ramon

Wat hebben we een geweldig appartement; midden in de stad, heerlijke bedden, airco, het kan niet fout gaan in Sar May, het appartement waar we zitten. En zo worden we na een heerlijke avond bij Roberto rustig wakker rond een uur of acht om, na de gebruikelijke ochtendrituelen

Chi è la Talpa

1024 769 Ramon

Onze Odyssee, onze lange avontuurlijke route, zetten we na een geweldig bezoek aan de Culinaire hoofdstad van Italië, verder zuidwaarts en we blijven een beetje in de spirit van mijn Italiaanse besnorde loodgieter en doen twee dorpen aan

Caotico Totale

1024 792 Ramon

En dan is het net over half tien ’s avonds, drinken we een laatste biertje en kijken elkaar aan met grote versufte ogen met beide dezelfde vraag… Wat vinden we hier nu van? Het korte antwoord is: Geweldig, het langere antwoord probeer ik hieronder op een visualiserende manier uit te leggen.

Gli occhiali Rosa

1024 768 Ramon

En dan is het net over tien ’s avonds, drinken we een laatste biertje en kijken elkaar aan met grote versufte ogen met beide dezelfde vraag… Wat vinden we hier nu van? Net als gisteren, maar nu is de roze bril, Ali occhiali rosa, we verwijderd en kijken we op een realistischere manier naar deze stad.

Die ene bewuste berg

LXXIX

1024 768 Ramon

Mijn voorliefde voor geschiedenis zal geen verassing zijn (bewuste spelfout voor dit verhaal). Zo hebben de geschiedenisboeken en maatschappijleer boeken mij mateloos geïntegreerd. Ik las ze altijd vooruit en wist het eigenlijk wel op het moment dat het echt behandeld werd door de leraar.

Scale Mobili

1024 768 Ramon

Al een stuk beter, maar nog niet 100% sta ik op en eet Robert een ontbijt, drink ik een kop koffie, pakken we de koffers en vervolgens de auto in met maar liefst twee grote koffers en vijf additionele tassen en verlaten we voor nu het zuidelijkste punt van deze vakantie om noordwaarts te trekken.

Siësta

1024 768 Ramon

Soms kan het zo zijn dat je te druk met booking.com en de toekomstige rit bezig bent, terwijl je eigenlijk moet genieten van de dag zoals het is. En dat is meteen wel onze grootste “probleem” met deze reis en die van vorig jaar.

Arrivederci & Salute

1024 768 Ramon

Zoals ik gisteren al schreef de twee rustpunten in Perugia en Lucca hebben ons meer dan goed gedaan en daardoor waren we bewust van het heden, maar natuurlijk moesten we iets plannen, iets wat we hadden gedaan en deze ochtend voelt het nog steeds goed.

Mont Blanc

1024 768 Ramon

En dan is het net over tien ’s avonds, drinken we een laatste biertje en kijken elkaar aan met grote versufte ogen met dit keer wel een roze bril op en zeggen, dit is wat we wel willen.

Le Lac Blanc

1024 768 Ramon

Vaak zijn wij we gehaaide en slimme reizigers, ook door schade en schande wijs geworden, we hebben lijstjes om uit te checken zonder iets te verliezen. We zijn handig met booking.com en weten vaak door te annuleren en weer te boeken het beste hotel voor een betere prijs te krijgen. Dit is niet zo’n verhaal.

Interlude

1024 683 Ramon

Je hebt het kunnen lezen, we waren moe en voldaan van onze belevenissen in Chamonix, wat ons betreft een van de beste stops deze Odyssey. met 1 topdag en bijna topdag, alleen maar doordat de tweede verbleekt werd door het beste natuurschoon wat je in Europa kan aantreffen.

Paris, je t’aime

1024 768 Ramon

La Grande Finale, betekent voor ons niet alleen maar druk zijn en bekijken, het betekent ook dat we ’s ochtends lekker kunnen uitslapen; we hebben het verdiend, want zoals iedereen heeft kunnen lezen, zijn we meer dan actief geweest deze vakantie.

Impressions

1024 769 Ramon

Het was vannacht een nacht van vele indrukken, impressies, op het toilet voor Robert en zo starten we deze tweede volledige dag in Parijs voorzichtig op en is het pad vlak voor het middaguur dat we in beweging, wandelend,  komen en wederom ons paralel, maar niet langs de Seine ons, bewegen richting het centrum van de politiek en kunst van Parijs

The Final Level

1024 768 Ramon

The final level, La grande finale, de laatste dag van deze vakantie;  en zoals het hoort dien je een lange avontuurlijke tocht, onze Odyssey, groots af te sluiten en waar beter dan in Parijs.

End Game

1024 768 Ramon

Het einde van onze Odyssey, onze avontuurlijke reis, hebben we prachtig in Parijs afgesloten en net als bij elke game moet je voor een uitstekende afsluiting door de credits, vaak een lange lijst van diegene die bij gedragen hebben aan een geweldig spel, en in ons geval een vakantie.

Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.