2022
Notre Tour de France
Trois Couleurs, Deux Amis, Une Aventure

Notre Tour de France

1024 768 Ramon

Onze Europese Odyssey van vorig jaar heeft veel duidelijk gemaakt. Als eerste onze onderwaardering van Europa ten opzichte van Noord Amerika en belangrijker hoe onterecht dat blijkt te zijn, want mijn hemel; de mensen, de steden, het eten, maar vooral de natuur doen niet onder voor het natuurgeweld van de Verenigde Staten.

Vitamine V

1024 1821 Ramon

Robert heeft het me al dagen/weken voorgehouden: “We hebben Vitamine V nodig”; waarbij de V voor Vakantie staat. Want we zijn beideN moe, door allerlei zaken; werk, Covid en andere beslommeringen. Dus,  hebben we naar deze dag toegeleefd, uitgekeken, maar ook in het achterhoofd gehouden of dit wel goed gaat.

Normandie

1024 768 Ramon

Vandaag overkwam ons  een onbekend fenomeen van de laatste jaren en zeker de laatste tijd, want ik sta als eerste  onder de douche om deze ochtend te starten. Powerful Stuf, right. En ook Robert heeft de snelheid er in; met andere woorden zijn douchetijd lag onder de 15 minuten

The day before…

1024 576 Ramon

The day before the day; D-day. Het is 5 juni 1944, aan de andere kant van het Engelse kanaal, staat…

Le Mont St. Michel

1024 576 Ramon

Na alle indrukken en emoties van gisteren hebben we vandaag een rustige dag voor ons. Met een kleine 200 kilometer voor de boeg, inclusief een kleine detour, zal dit waarschijnlijk de kortste rit zijn van deze Tour de France.

Les trois bons

1024 576 Ramon

Dit is het verhaal van de drie goede… Les Trois Bons… Het is een kort verhaal wat draait om Trois bons, drie goede punten en de eerste is…. Bon Voyage, Goede reis,

La Cité du Vin

1024 768 Ramon

Ons appartementje iets ten noorden van het centrum van Bordeaux is geweldig. Het bed is heerlijk, de temperatuur is fijn en de regendruppels tikken tegen de ramen aan. Dat laatste is niet al te best nieuws natuurlijk, maar wij gebruiken het als excuus om nog wat langer in bed te blijven liggen, maar niet zodat we het continentale ontbijtje missen voor de klok van 10.

Pintxos

1024 768 Ramon

Vandaag maakt onze Tour de France een detour en verlaten we Bordeaux en het land om aan te koersen op Spanje en specifiek Baskenland. Een niet al te lange rit van drie en halve uur, maar die met meer problemen verliep dan de rit van ruim 6 uur naar Bordeaux, je weet wel het verhaal van Les Trois Bons.

Botxero

1024 576 Ramon

Gisteren sprakik al even over wat een gave stad Bilbao is, zonder in details te treden. Vandaag is dan toch die dag gekomen. We weten zelf wel dat we ontzettend enthousiast kunnen zijn over nieuwe steden, vorig jaar nog Bologna en Napels, maar Bilbao is, in onze beleving, toch net wat anders.

Guggenheim

1024 576 Ramon

Was in de jaren ’80 Bilbao nog een vieze stad met een slechte reputatie, veranderde dit in het midden van de jaren 90, waar de Baskische regering een succesvolle poging deed om een derde Guggenheim een plek te geven. De regering heeft de gehele behuizing betaald en het is een van de meest markante gebouwen in de wereld.

Bizkaiko golkoa

1024 576 Ramon

Het weer gaat een rol spelen in het gedeelte waar we nu verblijven. Het gaat niet warm worden, nee het gaat heet worden. Iets wat we niet helemaal kunnen vermijden, maar we kiezen er wel voor om onze route zo aan te passen, dat het enigszins iets koeler is en dat betekent de hoogte en de laagte in; oftewel bergen en zee.

Donostia

1024 576 Ramon

Ik werd vanochtend verrast met Pintxos op bed. Robert was vroeg wakker, ik was gisterenavond nog aan het bloggen van niet 1, maar 2 dagen. De tweede dag over de Bizkaiko Golkoa; de golf van Biskaje. En mocht je dat verhaal niet gelezen hebben klik dan op de knop; vorige verhaal.

Navarra

1024 576 Ramon

Gisterenavond laat hebben we besloten dat we warmte onze vakantie niet laten beïnvloeden. Het zal vast warm gaan worden de komende dagen, maar dat is beter dan kou en regen. Dus gisterenavond besloten we wel naar Pamplona te gaan in de provincie Navarra. 

Les Pyrénées

1024 576 Ramon

Het eten gisteren was de kers op de taart dat Pamplona heet en Pamplona was dat voor onze uitstap naar Spanje. Maar het wordt om tijd om onze Tour de France terug te brengen naar La douce France. En dat kan via de kust naar onze volgende plek, de snelste route, maar wij kiezen ervoor om anderhalve uur langer te rijden via de Pyreneeën.

Cirque de Gavernie

1024 576 Ramon

Zoals jullie hebben kunnen lezen, liepen we uiteindelijk pas om 1 uur na een goed gekoelde kamer. Iets wat ons goed deed, want we sliepen beide vrijwel meteen. Maar het heeft onze plannen voor vandaag toch ietwat verstoord en we staan toch een uur later op dan we hadden bedacht.

Canicule

1024 683 Ramon

We gaan vandaag een korte periode van onzekerheid tegemoet, we weten niet precies wat we willen doen de laatste week van onze rondreis door Frankrijk. Die onzekerheden worden veroorzaakt door voornamelijk door het weer, want het is, net als in de rest van Europa, vreselijk warm en de hittegolf, canicule op z’n Frans

Le Mont Ventoux

1024 576 Ramon

Deze zestiende etappe gaan we één van de meer beroemde bergen slechten van de echte Tour de France. En dat is natuurlijk “Le Mont Ventoux”, dat slechts een ruim uur verwijder is van Avignon. Een buitenkans die we natuurlijk niet willen laten schieten

Chamonix-Mont Blanc

1024 576 Ramon

We weten niet of het in de echte Tour de France ook zo werkt, maar gedurende onze rondreis door Frankrijk, Notre Tour de France, in ieder geval wel. We besluiten een aantal dingen te veranderen gedurende deze zeventiende etappe

Le Brévent

1024 576 Ramon

Gisterenavond hebben we een aantal lastige besluiten genomen, maar wederom geven ze rust. En met een goede blower heeft de één beter geslapen dan de andere. Iets waar we al bang voor waren gisteren. En één van de besluiten was dat het vandaag een rustdag zou worden, met weinig intensieve activiteiten.

Mer de Glace

1024 768 Ramon

Vandaag blijkt een dag van hoogte- en dieptepunten te zijn. Het plan was om een uitstap naar Italië te maken, via de gesjeesde kabelbaan vanuit Aiguille du Midi, een berg die we vorig jaar hebben geslecht en wat een fantastische ervaring bleek te zijn. Iets wat niet goedkoop zal zijn, maar waar we spijt van hebben dat we het vorig jaar niet hebben gedaan.

La Deuxième Capitale

1024 576 Ramon

We nemen een voorschot op wat er met de echte Tour de France gebeurt in twintig vierentwintig. Onze rondreis door Frankrijk eindigt niet in Parijs, net als de echte over twee jaar. De echte, vanwege conflicterende drukte met de volgende Olympische Spelen, de onze vanwege conflicterende financiële belangen.

Une Europe Unie

1024 540 Ramon

Une Europe Unie; Één verenigd Europa, dat is het thema van dit verhaal, dat betekent dat in twee dagen in 1 verenig. Maar verenigd staat voor veel meer; dat leg ik straks uit, maar het is wel een thema, niet alleen van deze vakantie, maar ook van de vakanties van de twee jaren hiervoor.

La Dernière Étape

1024 768 Ramon

La Dernière Étape, de laatste etappe, een tijdrit van twee uur en veertig minuten, waar we om half drie in de middag op zaterdag 25 juni 2022, niet over de finishlijn rijden op de Champs-Élysées, maar nu de denkbeeldige finishlijn ergens op de Ceintuurbaan in Deventer.

Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.