Low Earth, High Fire

Low Earth, High Fire

1280 960 Robert

Vandaag staat Las Vegas op het programma. De jetlag zit nog steeds in ons systeem. Daardoor waren we ook deze zaterdagochtend al rond zes wakker. Ramon was als eerste aangekleed en liep rond half zeven richting de receptie waar we ons weer verheugden op het prima complimentary breakfast met waanzinnig mooi uitzicht op de Siërra Nevada. Een half uurtje later sloot ik ook aan en had Ramon al een stuk van de blog geschreven.

Nadat we de koffers hadden gepakt en uitgechecked gingen we op pad met als eerste bestemming een bezinestation voor de benzine uiteraard en wat essentials voor in de koelkast voor een weekend Las Vegas zoals bier en chips ;).

De route naar Vegas leidde ons via US136 naar de scenic route US190 die dwars door Death Valley NP gaat. Voor ons is dit een bekende route die we ook in 2008 hadden gereden. We wisten dus dat we een waanzinnig mooie rit voor de boeg hadden. Met de GoPro aan reed Ramon het eerste stuk omlaag. We moesten een hoogte verschil van meer dan 4000ft overbruggen naar het laagste punt van de VS in Death Vally op ca -280ft onder zee niveau. De weg liep met vele haarspeldbochten snel omlaag en de temperatuurmeter in de auto liep op van ca 25 graden naar uiteindelijk 38 graden.

Bij het informatie centrum van Furnace Creek. Hebben we onze National Park Pass gekocht en wat informatie opgedaan over wat we eventueel konden gaan doen in het park. Uiteindelijk hebben we gekozen om een klein stukje te wandelen door Golden Canyon, een door water uitgeslepen kloof, en net zoals 2008 nog een keer Zabriskipoint te bekijken. Zabriskipoint is een van de heetste punten op aarde en wordt gekenmerkt door zijn pastelkleurige golvende duinlandschap waar bijna niets leeft.

Na deze warme uitstapjes reden we Death Valley uit en zaten we nog een klein uurtje in de auto om uiteindelijk aan te komen in ons hotel, Carriage House, in Las Vegas. We vonden de Carriage House een goed alternatief voor de dure casino hotels aan de strip. De gemiddelde prijs voor een kamer lag rond de 250 dollar per nacht. Het is holiday weekend in de USA vanwege Memorial Day, waardoor de prijzen significant hoger lagen. Onze keus voor het goedkoper Carriage house was een prima keus. We hadden een super groot 2 kamer appartement met complete keuken voor net 100euro per nacht. Het hotel lag op 1 blok van de strip tussen Planet Hollywood en Paris.

Nadat we ons hadden geïnstalleerd en een veilig aankomst biertje hadden gedronken, zijn we de stad ingelopen voor wat ontspanning in de vorm van wat gokken en wat biertjes drinken. Het zou ook voor ons relatief korte niet-rokers wellicht nog een kleine uitdaging worden omdat je in Vegas nog bijna overal kunt roken. Maar goed dat in het hotel al een biertje hadden gedronken zodat de overgang naar het toch wat doorgaans ordinaire Vegas publiek konden verdragen.

Na wat rondgedwaald te hebben op de strip en gemiddeld 7 dollar betaald te hebben voor een flesje Bud Light, eindigde het eerste deel van de dag bij de bekende PF Changs van Planet Hollywood. Ons doel was de nieuwe tent van Gorden Ramsay BurGR. Daar stond echter zo’n lange rij wachtenden, dat we daar geen zin meer in hadden. PF Changs smaakte wederom prima en tegen 20:30 zijn we richting hotel gelopen om ons om te kleden voor het avondprogramma. We hadden geen reserveringen voor nachtclubs of shows, dus we bezochten een voor ons bekende aantal plekken. Tegen enen besloten we de nacht te eindigen bij de Double Barrel een open bar aan de strip waar de DJ lekkere muziek aan het draaien was.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017