The Rockin’ Rockies

The Rockin’ Rockies

1280 857 Robert

Vandaag begint de roadtrip pas echt. Net zoals gisteren waren we weer akelig vroeg wakker en stonden we, na van het ontbijtbuffet in Magnolia te hebben genoten, om 08:30 klaar om met een luxe auto naar het vliegveld gebracht te worden. Flat rate 55 dollar. Er zijn weinig alternatieven. Optie is met de bus, maar dat duurt ongeveer 1.5 uur. Dus we waren met de taxi heen naar het hotel en nu dan weer terug ongeveer 120 dollar kwijt (incl. tip). Optie was geweest om meteen een auto te huren, maar we hadden al berekend dat twee dagen extra huur, en de parkeerkosten in Denver erbij ons meer had gekost. Na een vlotte rit waren we door de niet te verstane Marokkaanse chauffeur netjes voor de deur van National Car Rental afgeleverd. We besloten om onszelf toch te verwennen door voor een relatief klein bedrag de standard SUV te upgraden naar een Full Size SUV. Het verschil is een luxere auto met meer vermogen (en meer benzine verbruik). We hadden al snel bedacht dat we voor de zwarte Chevrolet Traverse LT zouden gaan. Een heerlijke grote Amerikaanse bak met veel ruimte voor de koffers (passagiersstoel 5 en 6 naar beneden geklapt 😉

De bestemming voor vandaag is Boulder Colorado, waar de University of Colorado is gevestigd. Een relatief jong stadje, dat nog meer als Denver dient als hub voor Rocky Mountains National Park. Ons hotel, de Quality Inn and Suites aan Arapahoe Avenue lag op 10 minuutjes loopafstand van Pearl street, die een paar blokken auto- (en rook)vrij is gemaakt, en waar de studenten van Boulder eten en uitgaan.

We hadden echter tijd genoeg om, nadat we de koffers in het hotel hadden gedropt, de Rocky Mountains te gaan verkennen. We waren van plan om voor de zondag een trail te gaan doen, maar voor vandaag zouden we een stukje door het park gaan rijden. Onze navigatie hadden we ingesteld op Estes Park, een toeristenstadje in de hoek van de Rocky Mountains, van waaruit we een stuk de Trail Ridge Road hebben gereden. De Trail Ridge Road gaat hoog de Rocky Mountains in, maar was voor vandaag te ver om helemaal rond te rijden. De uitzichten vanuit de verschillende stopplaatsen waren adembenemend, evenals de diepe afgronden  naast de weg, dus voorzichtig rijden ;).

Via de Peak to Peak scenic route zijn terug gereden naar Boulder. Onderweg kwamen we door het plaatsje Nederland, een paar huizen naast een groot basin. De peak to peak route viel ons een beetje tegen. Het laatste stukje naar Boulder, waar we in rap tempo naar beneden reden, werd de route leuker en zagen we in de rotsen veel rockclimbers hangen. In Boulder aangekomen hebben we de koffers naar onze kamer gebracht. Het was zo’n hotel waar de je auto voor je hotelkamer kunt neerzetten. We hebben ons wat opgefrist en zijn tegen 19:00 het stadje ingelopen. Na wat gedronken en gegeten te hebben bij Old Chicago zijn we nog wat andere barretjes afgelopen. Tegen middernacht zijn we  naar het hotel terug gegaan. De jetlag wat nog niet geheel verdwenen dus we zijn (voor ons doen) lekker vroeg gaan pitten.

Downtown Boulder was toch anders dan we hadden verwacht. We vonden het allemaal erg plastic en we misten toch de authentieke sfeer van een oud stadje. Verder neemt het stadje zichzelf wel heel serieus en wordt alles gereguleerd. Nu zijn wij Nederlanders wel van de regeltjes, maar dit gaat wel heel ver. Zo heeft het uitgaansgebied zijn eigen regels. Roken mag niet, boete 500 Euri, honden en katten zijn er ook niet gewild. Kinderen wel, maar dan wel aangelijnd. Je wapen mag je uiteraard wel meenemen, maar er mee schieten levert je een boete op van slechts 50 Euro. Ik overdrijf natuurlijk, maar erg vriendelijk is het allemaal niet. We hebben nog een dag in Boulder, wellicht denken we er morgen anders over.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017