Red

Red

1280 857 Robert

De Film: Mogi Duckway

Elk voordeel heeft z’n nadeel en zo ook om door Glen Canyon Recreational Park te rijden. Het nadeel: The Moki Dugway. Vraag me om Chicago in te rijden en ik doe het. Ik maak me niet druk om al die auto’s die van alle kanten langs je heen komen. Vraag me om van grote hoogte naar beneden te rijden via een onverharde smalle weg en ik bevries. Al in 2010 heb ik een kleurrijk verhaal hoe ik dacht over deze beroemde weg. Achteraf moet ik toegeven dat het eigenlijk heel erg leuk is… Als je tenminste eenmaal boven of beneden veilig bent aangekomen. Ongeveer halverwege het filmpje wordt de snelheid iets vertraagd, zodat je de hoogte goed kan zien.

Door alle gezelligheid van de vorige avond, waren we ondanks onze goede voornemens toch wat laat gaan slapen, met als gevolg dat we deze zondagochtend niet al te vroeg wakker waren voor onze rit en overnachting in Monument Valley in Utah, onderdeel van het grote Navajo indianen reservaat. Bekend terrein voor ons, omdat we hier in 2007 en 2010 al zijn geweest. Voor ons heeft Monument Valley wel iets bijzonders omdat het in 2007 de eerste kennismaking was met het ruige Wild West landschap die we vanuit onze jeugd kennen van Hollywood Westerns met legendes als john Wayne en John Ford (Wild West regisseur die veel films heeft opgenomen in Monument Valley zoals o.a Stagecoach) en stripboeken als Lucy Luke. Maar ook moderne films zoals Back to the Future heeft een scene die hier is gefilmd.

Na de bekende ochtendroutine als we weer op pad moeten (koffers pakken etc..) waren we rond half 11 op pad. De snelste route gaat vanuit Moab via de US191 zuid en bij Bluff naar de 163 die je in 2 uur naar Monument Valley brengt. Deze route hebben we in 2010 deels ook gereden. Omdat we in Monument niet veel extra tijd nodig hadden voor activiteiten besloten we om een behoorlijk detour te maken die ons twee uur extra tijd kost. Deze route zou ons door Glen Canyon National Recreation Area brengen. Een prachtige rit door Canyonland. De gekozen route werd dus: vanuit Moab de 191Noord naar de I70. Op de I70 west tot aan de afslag van de US24 daarna bij Hanksville de US95 zuid. Daarna een grapje van Ramon, wederom de uitdagende Moki dugway die ons op de 163 zuid naar Monument zou brengen.

De rit verliep voorspoedig. Vooral de US 95 vanuit Hanksville door het rode Canyonland was prachtig. Voornamelijk het laatste stukje als je de Colorado River oversteekt is dramatisch mooi. De grootste uitdaging in de rit van vandaag was echter de Moki Dugway die we ook in 2010 hebben gereden maar dan vanuit omgekeerde richting.

De Moki Dugway is een 3 Mile 11% afdaling (of stijging) met een op onverhard weg met vele smalle switchbacks, die ons vanaf het plateau in de vallei brengt. Met name vanuit het hoogste punt is het uitzicht over de vallei onwerkelijk mooi, en door de hoogte is de smalle onverharde afdeling wel even spannend. Maar de auto en de zwaartekracht deden wat ze moesten doen, en een half uurtje later stonden we onder in de vallei.

Het laatste stukje van de rit was richting Monument Valley waar we op een bekende plek weer zijn gestopt om een bijna verplichte foto te maken die al vele malen eerder is gemaakt van de weg die in de horizon overgaat in het landschap van Monument Valley.

Het View Hotel, waar we de nacht zouden doorbrengen lag in het park zelf. Dus om bij ons hotel te komen moesten we 20 dollar entree betalen. De indianen weten hun bezienswaardigheden goed te verkopen. Het View Hotel is een hotel die op de rotsten van het park is gebouw met de view over de vallei. Een mooier uitzicht kunnen wij ons niet voorstellen. Deze view wordt duur betaald want we betaalden maar liefst 180 euro voor 1 nacht, en dan hadden we nog geen eens Wifi (alleen bereik in de lobby). De kamers waren prima, en het balkon met de view was natuurlijk waanzinnig.

We hebben de koffers in de kamer gegooid en zijn direct daarna met de luxe auto het park in gereden. De weg door Monument Valley is een hobbelige onverharde weg met veel kuilen en mul rood zand. De auto zat binnen de kortste keren onder het rode zand. Maar het was fun om weer door het park te rijden, en de foto’s te maken die we allang een keer eerder hadden gemaakt. Een extraatje dit jaar was de Pro Go camera die we op de voorruit van de auto hadden geplakt om het hobbelige ritje te registreren.

Na 1.5 uur gehobbel door het park was het zo ongeveer half zes, en waren we wel klaar met het geschud. Tijd voor ontspanning en een hapje eten in het restaurant. Ramon nam de traditionele Groene Chili Stew en ik had de traditionele Rode Chili Stew. Ramon met een alcohol vrij biertje en in ik met een niet te zuipen alcohol vrij rood wijntje, want we zijn in Navajo gebied, en daar wordt geen alcohol gedronken. De stew was best lekker, en de prijzen meer dan redelijk. Na nog wat verplichte fotootjes van Monument Valley in de ondergaande zon zijn we naar onze kamer gegaan om wat te bloggen en tv te kijken. Ramon heeft de wekker gezet op half 6 om tijdig de GoPro cam te kunnen activeren voor een ander verplicht momentje in Monument Valley: het registreren van de opkomende zon. Hiervoor was deze avond al een stellage gebouwd op het balkon.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van:Robert
1 reactie
 • Hé jongens,

  Alcoholvrij en wijn is een onpasselijke en onmogelijke combinatie. Leg ik nog wel een keer uit. Leuk om al jullie verhalen weer te lezen. Soms word ik al moe als ik al jullie activiteiten lees. Ongelofelijk wat een metamorfose deze reis. Wat een lichamelijke arbeid wordt daar verricht in de USA!! Jullie zullen wel met “afgetrokken bekkies” terugkomen. Mooie foto’s en sfeerimpressies uit een waanzinnig mooi land. Jullie zijn benijdenswaardig, jongens!! Misschien zou Ramon deze kennis en expertise (commercieel) te gelde moeten maken. Ik heb wel een idee: Ik doe de wijngebieden in Californië, Washinton en Oregon i.c.m. jullie expertise als reisgids(en) Vast een commerciële hit!!!

  Enne…….. het wennen aan het tijdverschil/jetlag heeft natuurlijk niets te maken met lichamelijke inspanning, vroeg naar bed o.i.d., maar heel gewoon met een veranderde hormoonspiegel als je de 45 nadert of reeds gepasseerd bent. Gaat ook vast weer over.

  Geniet er nog lekker van. In Nederland hobbelen we langzaam richting het WK, niets nieuws onder de zon. Oh ja, even een nog een noviteitje voor autoliefhebber Robert. Eindelijk ben ik overstag (Bas); we rijden (Bas en Regien) dan na 20 jr.Citroën eindelijk Duits = VW Passat Variant!! Super!!

Laat een bericht achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van:Robert
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.