Onze laatste dag in de United States

Onze laatste dag in de United States

857 1280 Ramon

Ons bezoek aan Seattle zit erop. We hebben het prima naar onze zin gehad. Twee hele dagen was ook genoeg. Natuurlijk hebben wij de stad niet helemaal kunnen zien. Bij lange na niet zelfs. Maar als toerist heb je niets te zoeken in de buitenwijken. Vaak genoeg ook veel te gevaarlijk. Dus je begeeft je voornamelijk downtown waar het druk is en voor ons al toerist het meeste valt te beleven.

Ons hotel, de Pan Pacific was helemaal super en kunnen we iedereen aanbevelen die van plan is naar Seattle te gaan. Hartje downtown in een nieuw wijk die recentelijk is neergezet en volledig in eigendom is van Paul Allen, de tweede man van Microsoft. Ook het hotel is van hem. We hebben genoten van de intieme luxe die het hotel uitstraalt en de prachtige kamer met alle comfort die je maar kunt wensen.

Maar goed. Tijd om te gaan en natuurlijk hopen dat ons laatste hotel in Vancouver aan onze eisen voldoet. We hebben het gevoel dat we steeds kritischer worden, maar ja, luxe went snel. We stonden al vroeg met onze koffers en de standaard beker Starbucks koffie voor het hotel te wachten op de taxi die ons naar het Hilton Hotel in University street zou brengen waar het verhuurbedrijf zit van onze tweede auto die ons naar Vancouver zou brengen.

We hadden ook kunnen kiezen voor openbaar vervoer, maar het plan is om onderweg de Boeing fabriek in Everet te bezichtigen. Daarom was voor deze dag een auto noodzakelijk. Nadat een vreselijk dikke man met vieze lange nagels van het verhuurbedrijf ons de autosleutel van onze huurauto had overhandigt, konden we de auto opzoeken, de koffers erin gooien, de navigatie instellen en opweg gaan. Ramon begon de dag met rijden en reed ons al snel naar de Boeing fabriek waar de rondleiding om half twaalf zou beginnen.

Future of Flight heet de rondleiding. We begonnen met een kleine groep in een grote filmzaal waar we in tien minuten te zien krijgen hoe een vliegtuig wordt gebouwd. Daarna werden we de bus in geloodst, waar een gewapende security dame van Boeing ons voor de zoveelste vertelde dat we geen elektronische apparatuur bij ons mochten hebben. Die hadden we al in een kluisje gestopt. De bus reed ons naar een waanzinnig groot gebouw waar volgens zeggen van de gids compleet Disney World Los Angeles in kon worden ondergebracht, en dan was er nog ruimte over. Via een ondergrondse service gang gingen we met de lift naar boven naar een soort van platform waar we uitzicht hadden op een twee delen van “productielijnen”. In het eerste deel wordt de Boeing 777 geassembleerd, en in het andere deel de Boeing 787. Een nieuw type vliegtuig die in augustus af moet zijn. Het bijzondere aan dit vliegtuig is dat er niet meer gebruik wordt gemaakt van aluminium maar van een kunstsof waardoor er ongeveer twintig procent minder brandstof nodig is. Dat is natuurlijk efficiënt en ook nog goed voor het milieu. Het was wel even leuk om van het platform de half afgebouwde vliegtuigen te bekijken. Vooral de immens grote hallen maakt indruk.

Na een klein half uurtje over de railingen te hebben gehangen, werden we de bus weer ingeloodst om nog een laatste kijkje te nemen naar de Boeing 747, het succesnummer. Daarna terug, en werden we voor de souvenir winkel afgezet waar je alles kunt kopen met het woordje Boeing erop.

Na nog een halfuurtje in het museum te hebben rondgekeken hebben we de auto weer opgezocht om de Canadese grens over te steken naar onze laatste stop van de vakantie, Vancouver in Brittisch Colombia.

De grensovergang leverde een klein uurtje vertraging op. Ook hier een overijverige douane beambte die extra bonus krijgt om je zo onvriendelijk mogelijk het land binnen te laten en die ons vroeg waar we vandaan kwamen, waar we heen gingen, wanneer we terug gingen, waarom we erheen gingen, hoeveel geld we bij ons hadden …… Uitslovers. Gelukkig kregen we de benodigde stempels en konden we verder. Het laatste stukje nog getankt, want we moesten de tank 3/8 vol weer inleveren en voor 10 dollar een pakje sigaretten gehaald. Shit.. duur roken hier. Sigaretten zijn in de winkels ook afgedekt zodat je de pakjes niet kunt zien. Op moment dat ik dit tik is het net 1 juli geworden in Nederland en is ook Nederland rookvrij. Nou we hebben er al vast aan kunnen wennen. In de meeste amerikaanse steden, en ook in Vancouver zou laten blijken, mag je nergens binnen roken, en wat nog erger is, ook niet op terrassen. Minimaal 6 meter van het terras (dus midden op straat ongeveer). In Nederland mag er op de terrassen wel worden gerookt en dat lijkt me ook helemaal geen probleem.

Dankzij de navigatie was het hotel gauw gevonden. Nadat we hadden ingecheckt hebben we eerst de auto afgeleverd bij het verhuurbedrijf een blok verder en zijn we terug gelopen naar het hotel om (nadat we een drankje hebben gedronken op het terras) effe een uurtje te rusten (we zijn de jongste niet meer). De kamer was prima. Geen Pan Pacific maar twee grootte heerlijke Queen bedden, een grote kamer met koelkast en een piepklein badkamertje. We zitten op de 26e verdieping (25 hoog omdat verdieping 13 niet bestaat!) met een waanzinnig uitzicht over de stad. De kamer heeft een balkonnetje waar je met een klein beetje hoogtevrees voor geen goud op durft te gaan staan (Ramon zullen we daar niet tegenkomen).

Tegen negenen zijn we stad ingelopen naar Davie street (een blok of zes van Robson street waar ons hotel zich aan bevond).Davie street is een gezellige straat vol kleine eettentjes en kroegen. Na best wel lekkere salade bij een eettent zijn we een aantal kroegen afgelopen om het uitgaansleven voor de komende dagen een beetje te verkennen. We waren niet ontevreden. We hebben een aantal leuke kroegen gevonden en met een aantal aardige locals een biertje gedronken.

Tegen een uur of drie (het was tenminste zaterdag avond) waren we het zat en zijn we lekker luxe met een taxi naar het hotel teruggereden. Eerder al de avond hadden we afgesproken dat we de zondag voor de verandering eens geen wekker zouden zetten. De eerste dag na drie weken dat we ons de tijd gunden om een keertje uit te slapen. En dat hadden we wel nodig (zou de volgende dag wel blijken).

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

      Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

      Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

      Credits

      Website
      Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

      Muziek

    • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

    • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

    • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

    • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

    • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

    • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

    • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

    • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

    • North and South divide / van Pastiche / route 2012

    • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

    • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

    • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

    • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

    • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

    • Daybreak / van Overwerk / route 2017

    • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

    • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

    • Heaven / van Avicii / route 2019

    • Heaven / van Avicii / the lower 48

    • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

    • Disclaimer

      Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

        Wie zijn wij

        Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

        https://www.sowediscover.nl.

        Welke gegevens verzamelen we en waarom

        Reacties
        We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

        Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

        Media
        Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

        Contactformulieren
        Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

        Cookies
        Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

        Ingesloten inhoud van andere websites
        Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

        Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

        Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
        Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

        Jouw informatie/data

        Met wie we jouw data delen
        Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

        Hoe lang we jouw data bewaren
        Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

        Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

        Welke rechten heb je over je data
        Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

        Waar we jouw data naartoe sturen
        Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

        Onze contactinformatie

        Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

        Hoe we jouw informatie/data beveiligen

        Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

          Privacy Settings

          Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

          Activeer/deactiveer Google lettertypes
          Activeer/deactiveer Google maps
          Activeer/deactiveer het insluiten van videos

          Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.