Mount Royal

Mount Royal

1280 962 Robert

Een onverwachte verassing vanochtend toen we al vroeg, rond een uurtje of zeven wakker werden en erachter kwamen dat het regende. De naweeën van tropische storm Irma zorgt voor een storing in onze regio. Gelukkig gaan we noord west vandaag naar Montreal Canada, waar het volgens de verwachting prachtig zomerweer is. Zo komt het dat we om kwart voor acht in het donker beneden in de ontbijtzaal van onze B&B zaten te wachten totdat we om acht uur aan het ontbijt konden. Iets wat ons nog niet eerder is overkomen. Meestal moeten we haasten om het ontbijt window niet te missen.

Na wederom een goed ontbijt in het bovengemiddelde Break & Breakfast Cranmore Inn in North Cornway vertrekken we rond 08:30 via de Kancamagus Highway door de With Mountains richting Canada. Een prachtige route door de bossen van White Mountain waar we al een goede impressie krijgen van hoe mooie het hier zal zijn begin oktober als de herfst haar intrede pas echt gaat doen. Na een korte stop in het plaatsje Lincoln, New Hampshire waar we koffie halen voor onderweg, pikken we de Interstate 93 en 91 naar de grensovergang bij het plaatsje Stanstead in Canada. Gelukkig ging de paspoort controle snel zodat we tegen een uur of twee arriveerden bij ons hotel, Sofitel Golden Mile. De mannen van de valet stonden ons al op te wachten, en de auto was al snel leeg en weggereden naar de garage van het hotel (of ergens anders). Na de incheck werden we door een van de valet mannen naar de kamer gebracht. Daar binnen gekomen bleek het te stinken naar rook. Gelukkig was er een vergelijkbare kamer beschikbaar, en als compensatie kregen we een koelkast voor twee dagen aangeboden waar we onze watertjes gekoeld konden opslaan.

De eerder genoemde regen van Irma zal nog meer water in het eten gooien en daarom hebben we op New York na, alle hotels van het lijstje verwijderd en hebben we een open week voor de boeg. Hoe zo niet ons! Dat geeft ons ruimte voor een derde dag in Montreal en daarom hebben we een week geleden al die derde nacht gecanceld, maar nemen nu toch weer optie voor de zondag op de maandag. Er is voldoende beschikbaarheid in het hotel leren we, dus morgen mogen we het besluit nemen.

Na de incheck zijn we de stad ingelopen. Via de winkelstraten zijn naar Old Montreal gelopen en uiteindelijk tegen vijven naar het gedeelte waar veel restaurants en terrassen zijn. Hier zaten veel mensen buiten op het terras te genieten van het mooie weer. In dit opzicht verschilt een Canadese stad van een gemiddelde Amerikaanse stad waar geen terras te vinden is. Na wat gedronken te hebben zijn we met de metro teruggegaan naar het hotel, ons wat opgefrist om ons klaar te maken voor het avondprogramma. We hebben reserveringen bij een uitstekend Japans restaurant Sho-Dan aan Rue Metcalf. Soms is het goed om naar een eerste klas Sushi restaurant te gaan om te beseffen hoe lekker verse Sushi is. Dit in tegenstelling tot de meeste All You Can Eat concepten. Je bent wel twee keer duurder uit, maar de kwaliteit is tien keer beter. Na deze treat zijn we met der metro naar een uitgangsgebied van Montreal gegaan voor wat laatste drankjes. Tegen een uur of 1 lagen we op bed 😊.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017
 • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
 • A Moment Apart / van Odesza / route 2018