Flagstaff

Flagstaff

960 1280 Robert

Vanochtend vertrokken we rond een uur of kwart voor acht en na slechts 16 km was het al weer een uurtje eerder. Op dat moment kwamen we in de Arizona aan en alhoewel ze daar ook Mountain Time hebben, kennen ze geen zomertijd (eindelijk een instantie die de onzin van zomertijd begrijpt). Vandaar de uur winst en dat zouden we ook nodig hebben want vandaag gaan we de Grand Canyon bezoeken.

De route naar de Canyon was een stuk minder indrukwekkend dan de route naar Monument Valley.

Om half elf kwamen we aan bij de oost poort van het park Grand Canyon. Na 25 Dollar te hebben betaald konden we doorrijden en na nog eens 15 km kwamen we aan bij het eerste uitkijkpunt. Erg indrukwekkend, zo veel kleuren en de afmeting. De Canyon is op sommige punten 1.6 km diep en 16 kilometer breed. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op. Beneden zagen we de rivier Colorado stromen, maar deze stelt in deze periode van het jaar niet zo veel voor.

Na deze eerste stop zijn we verder gereden richting de zuid ingang van het park. Op de route liggen diverse punten waar je een uitkijk hebt over de Grand Canyon en van een aantal hebben we ook gebruik van gemaakt. Na ongeveer 30 km zijn we aangekomen bij het bezoekerscentrum van de Canyon. Het was daar behoorlijk druk, daarom zijn we iets verder gereden om een laatste blik te werpen op de Canyon. We zijn misschien slechte natuurliefhebbers, maar op een gegeven moment lijken de plaatjes op elkaar.

Rond een uur of een zijn we richting Flagstaff gereden. We waren verrast door de omgeving. We hadden bij Arizona de gedachte dat het nogal dor en verlaten zou zijn (en dat zal heus ook wel waar zijn), maar het gedeelte wat wij hebben gereden was bosrijk en heuvelachtig. In de winter kan je er zelfs skiën.

Nu we bijna halverwege de vakantie zijn en zo’n 3000 km in 8 dagen hebben gereden gaat de vermoeidheid bij mij optreden (Ramon) en was ik eigenlijk ook niet goed in staat om te rijden. Gelukkig had Robert nergens last van en kon hij gewoon de rit afmaken. Rond een uur of half drie reden we Flagstaff binnen.

Eenmaal aangekomen in ons zeer aardige hotel hebben Robert en ik verschillende dingen gedaan. Robert is gaan liggen zonnen en zwemmen en ik was zo moe dat ik een paar uur ben gaan pitten.

‘s Avonds zijn we met de taxi naar downtown gegaan. Flagstaff is een universiteitsstad en er heerst een gezellige sfeer met de nodige restaurants en barretjes.

Na een biertje te hebben gedronken zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje. Dit keer is de keuze gevallen op een Chinees en dat was weer eens wat anders dan steaks, Mexicaans en/of kip sandwiches.

Het wordt al vroeg donker in Arizona en de temperatuur was deze avond ook laag (16 graden en dat waren we niet meer gewend), maar toch hebben we op een terrasje gezeten en geluisterd naar een jazz band. Kortom; gezellig.

Rond een uur of 12 lagen we in bed. Na al het natuurschoon, universiteitssteden, verlaten steden, etc. zijn we beide wel weer toe aan de geciviliseerde wereld ;-). Alleen grappig dat we daar Las Vegas voor hebben gekozen.

Yeahah! Sin City here we come.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017