We, the people

We, the people

1024 768 Ramon

DC is groot. Dat wisten we wel, maar gisteren bleek al dat het nog groter is dan dat we dachten. Om je een idee te geven; van het Capitol naar het Washington Monument is het 1,6 km en van het monument naar het Lincoln nog een 1,6 km. Daarom hadden we gisteren het plan gemaakt om gisteren zoveel mogelijk te bekijken aan de kant van het Capitol en vandaag is de andere zijde aan de beurt.

En zo lopen we rond een uur of half elf met een koffie in de hand richting het Witte Huis. Op zich een aardig loopje van ongeveer een half uur, maar de temperatuur is prima en onze voeten wisten nog niet wat ze vandaag te wachten stond.

Waarom weten we niet, maar gisteren konden we, vanwege veiligheidsredenen, niet dichtbij de ambtswoning komen, maar vandaag is dat gelukkig geen probleem en zo staan we een half uur later, met nog 300 andere toeristen, het stijlvolle, maar kleine huis te bekijken. Klein, omdat alle andere gebouwen hier zo kolossaal zijn, dat het gewoon opvalt. Ach, het zal wel met een reden zijn, zoals alles hier met een reden is opgezet en gebouwd. De symmetrie, symboliek en plaatsing van gebouwen en monumenten in dit stukje Washington is opvallend. Daar kan je volgens mij wel een boek over schrijven of een film over maken.

Nadat de nodige foto’s zijn gemaakt zijn we naar het Ronald Reagan gebouw gelopen. Een immens gebouw, waar, na weer een security check, vergeefs onze kaarten van vanavond te bemachtigen en daarom maar iets hebben gegeten. Overigens, elk gebouw waar je naar binnen gaat moet je een stukje vernedering ondergaan en ik geloof heilig dat dat zelfs het geval zou zijn als je een publiek toilet in gaat. Voordeel is dan wel dat je dan toch al half ontkleedt bent, zodat je meteen door kan.

Onze volgende stop is the National Archives. Iets wat we in Nederland hebben geregeld. We zijn iets te vroeg, maar dat is gelukkig geen probleem. Wie kent de woorden “We, the people” niet, de beginwoorden waar de Amerikaanse Constitutie mee begint. En het originele document, maar ook de onafhankelijkheidsverklaring en vrijhedenwet worden hier tentoongesteld.  Iets wat wij, Amerika-liefhebbers, natuurlijk moeten zien. Na de vernederingscheck, hoezo “land of the free” lopen we meteen naar de tentoonstellings ruimte om daar verrast te worden door een lange rij.

Nou “We, the tourists” waren “not amused”, maar de documenten zijn zo belangrijk dat wij onze kostbare toeristentijd hier wel willen opofferen. En ach, na twintig minuten mochten we dan ook de daadwerkelijk de documenten bekijken en beseften we beide wel de historische waarde van deze documenten en is het gewoon cool om handtekeningen te ontdekken van al die personen die we deze reis zo vaak in het marmer, brons of op linnen zijn tegengekomen.

De archieven waren aan de “verkeerde” kant van the Mall, de temperatuur was al aardig opgelopen en de voeten begonnen een lichte weerstand te tonen, dus wat doe je als goede toerist? Precies, je pakt de taxi naar het volgende bezienswaardigheid; Het Lincoln Memorial. Een ritje van $10, zo groot is het hier dus.

Op zich is monument voor Abe Lincoln prachtig en indrukwekkend, maar er zijn zo veel toeristen hier, dat de pret een beetje wordt gedrukt. Na even genoten te hebben van het uitzicht op dit hoge monument zijn we de diverse oorlogsmonumenten afgelopen, waaronder het Vietnam monument, maar vooral het Korea monument maakt indruk; de iets oversizede soldaten met een grimas laten de verschrikkingen van deze “vergeten” oorlog goed zien.

Vervolgens lopen we naar het uitgestrekte monument van Franklin Roosevelt, de langst zittende tweede wereldoorlog president en daarna naar het monument voor Thomas Jefferson. Terwijl Abe uitkijkt op het capitol, kijkt Jefferson uit op het Witte Huis, zodat the Founding Father de huidige President in de gaten kan houden en hem duidelijk maakt wat de grondregels ook al weer waren, namelijk: By the People, For the People

En dan sta je bij het Jefferson Monument, is de temperatuur nog verder opgelopen en zijn de voeten in wilde staking gegaan. Want wat ik in twee paragrafen weet te omschrijven, behelst toch een dik uur lopen en het monument is behoorlijk uit de richting… van alles. Geen taxi’s, geen nabij gelegen Metro, niks. Dus de voeten met hardhandige hand weer aan ’t werk gezet om naar de dichtstbijzijnde Metro station te lopen… Weer 20 minuten lopen, maar dan worden ze even rust gegund in het prachtige

Metrosysteem van deze stad, om vervolgens nog 10 minuten te moeten werken om bij het hotel te komen, maar de beloning was natuurlijk een goudgele rakker en die was meer dan verdiend.

Na de beloning moesten we ons gaan opfrissen en omkleden, want we hebben dit maal ook een avondprogramma. Nadat we de sokken en t-shirts bij het chemisch afval hadden gedumpt, gingen we voor een biertje in de bar van het hotel, om ons te verwonderen over de vele militaire gala uniformen in het hotel. Prompt verloren vroeg ik aan een van de uniformen waarom ze hier waren. Nu blijkt dat het Amerikaanse leger een feestje te vieren heeft, het bestaat namelijk 237 jaar en ze vieren dat dit jaar in ons hotel. Hoe cool is dat. Overigens, bleek de bewuste mijnheer een 2 sterren Generaal was. Niet de minste dus, maar alhoewel “the Commander in Chief” er niet was, liet President Obama de eer over aan de Minister van Defensie. En dat weten we weer omdat Robert met een medewerker van het Pentagon sprak.

Na een heerlijke hamburger in de bar van ’t hotel hebben we een taxi gepakt naar het Ronald Reagan Building en hebben we de kaarten gehaald voor de voorstelling van Capitol Steps vanavond. Twee uur lange hebben we genoten van en gelachen om zeer professionele politieke satire. Zeker nu de presidentsverkiezingen ophanden zijn, allerlei kandidaten hun blunders begaan hadden deze gasten voer genoeg. Natuurlijk begrepen we niet alles, maar zeker 80% wel en we hadden dan ook een kostelijke avond. Mocht je hier zijn een absolute aanrader.

En als je dan ’s avonds rond een half tien het gebouw uitloopt op Pennsylvania Avenue loop je natuurlijk een paar blokken om het Witte Huis bij nacht te zien en op te merken dat we niet alleen zijn, maar wel met veel minder toeristen.

Na alweer een taxirit sluiten we de avond af in het gezellige Georgetown waar we het niet al te laat maken, want het is drukke, maar indrukwekkende, top dag geweest. Je kan veel over ons zeggen; juppen, nerds, luxe dieren, noem het maar op, maar een ding moet je ons nageven: We halen altijd wel weer het maximale uit onze vakanties, al maken we het ons af en toe niet altijd makkelijk.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | love2travel | USA admirer despite Mr. #fakenews

Alle verhalen van:Ramon
3 reacties
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | love2travel | USA admirer despite Mr. #fakenews

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
  • North and South divide / van Pastiche / route 2012
  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
  • Daybreak / van Overwerk / route 2017
  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018
  • Heaven / van Avicii / route 2019
  • Heaven / van Avicii / the lower 48
  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres: https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Analytics
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit anoniem gevolgd door Google Analytics, op basis van je eigen instellingen kunnen wij dan zien uit welk land of stad je komt, maar ook welk type browser of operating systeem je gebruikt. Daarnaast zien we hoe lang en hoe vaak een gebruiker op de site is geweest. Nogmaals dit is volledig anoniem. We doen dit om te zien hoe vaak deze site wordt gebruikt. 

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.


     Privacy Voorkeuren

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy statement te klikken op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer de Google Analytics volgcode
     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.