The (Shopping) Mall

The (Shopping) Mall

768 1024 Robert

Onze eerste volle dag in Washington staat voor vandaag op het programma. We hebben er zin in. Zes jaar geleden zijn we ook al in de stad geweest. We hadden toen maar een volle dag om alles te bekijken, wat onmogelijk is. Het kost veel tijd om alles per voet te bekijken, en de Metro loopt niet overal.

In feite heb je grofweg drie soorten attracties in Washington, de open monumenten zoals bijv het Witte huis, Washington monument en Lincoln Memorial. Deze bevinden zich allemaal aan de Mall, de grote groene strook in het hart. Daarnaast heb je de officiële bezienswaardigheden waarbij je toegangskaartjes nodig hebt, zoals Capitol Hill en de National Archives. En als laatste de commerciële bezienswaardigheden zoals de vele musea’s, met als belangrijkste het Smithsonian, American History Museum en het Space Museum. Deze zijn in Washington bijna overal gratis. Al dit is gelegen aan de National Mall.

Op ons verlanglijstje stond in ieder geval weer een kijkje bij het Witte huis, het bekijken van de “open” monumenten aan The Mall, de officiële bezienswaardigheden: Capital Hill, The Libary of Congress en The National Archives, The Supreme Court en een theater bezoek aan Capital Steps in het Ronald Reagen Building, een politiek satirisch Cabaret. Als we tijd over zouden hebben zouden we die vullen met een museum bezoek Een druk programma dus waar we twee dagen de tijd voor hadden.

We liepen rond half elf het hotel uit richting Dupont Circle om van daar de Metro te pakken naar Metro Center. Vandaar uit zouden we naar het Witte huis lopen. Bij Metro center hebben we een broodje gekocht en wat drinken. Plan was om die in een parkje buiten op te eten. Het was prachtig weer. We benaderen het Witte Huis van de achterkant. We weten niet waarom maar de weg erlangs was afgezet zodat we vanuit het park op grootte afstand met nog vele andere toeristen onze foto’s moesten maken maken. Washington Monument lag achter ons en zijn daar naar toegelopen. De lift is kapot (jaja..) dus we konden er niet in. We hadden kaartjes voor toegang tot Capital Hill om twee uur. We waren aan de vroege kant maar we zijn er toch maar naar toegelopen.

De bekende Reflecting Pools waren helaas door voor onderhoud droog gelegd. Het koste ons toch een klein uurtje om bij Capitol Hill te komen. We waren iets te vroeg, maar na de security check hebben we de kaartjes omgeruild voor toegang een uur eerder. Met nog honderden andere toeristen werden we, na het zien van de voorlichtingsfilm, opgelijnd in rijen en voorzien van koptelefoons met ontvangers zodat we de gidsen met de zenders konden verstaan. Waarschijnlijk doordat het ons tweede bezoek was, en naar mijn idee te masaal door de vele toeristen was ik niet zo onder de indruk. Na 45 minuten was de toer voorbij en hebben we nog een kort kijkje genomen in de House of Representatives.

Via een ondergrondse verbinding hebben we een bezoek gebracht aan de Library of Congress. De grootste bibliotheek van de wereld met 29 miljoen boeken Een bekend plaatje dat iedereen kent is de Reading Room (o.a van de film National Treasure waar Nicolas Cage het geheime boek van de president probeert te vinden). Leuk om even gezien te hebben .

Naast de Library of Congres ligt de Supreme Court, het hoogste rechtsorgaan in de VS. Na de gebruikelijke secury konden we ook het een kijkje nemen. Het gebouw is vooral imposant aan de voorkant met de hoge zuilen. Van binnen valt er niet zo veel te zien.

Ondertussen was het drie uur geworden en hadden we dorst en ook honger gekregen van het vele geloop en het warme weer. We besloten om de Metro te nemen naar Dupont Circel voor een Cola en Aziatische hapjes in een restaurant aan Dupont Circle. Zoals de trouwe volger weet zijn we Apple fans en moest (vonden wij) er nog wat aankopen worden gedaan bij de plaatselijke Apple Store. Morgen zouden we er geen tijd voor hebben dus vandaar dat we dat nu maar gingen doen. We hebben een half uurtje gelopen door het prachtige Georgetown naar de Apple store. Daar hadden ze alles op voorraad en onze creditcard deed wat ie moest doen ;).

Met de buit binnen besloten we onze voeten rust te gunnen (ik had zelfs een blaar!) en hebben we de taxi teruggenomen naar Washington Hilton op Connecticut Avenue, ons hotel. Na wat verkoeling in de sportbar en een uurtje of wat rust op de kamer zijn we ‘s avond met de taxi de stad in gegaan naar 17th street. We wisten dat daar een aantal leuke restaurants en barretjes zouden zitten waar de avond prima door zou komen. We hebben heerlijk tapas gegeten in Agora en daarna zijn nog een tweetal barretjes afgelopen en hebben we de taxi rond half twee naar het hotel genomen om ons alweer te verheugen op de volgende dag in DC.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
3 reacties
 • Heerlijk verslag, heerlijk weer en de foto’s zijn echt prachtig geworden !

 • Heren, het leven is weer goed overzee zo te zien. Moe worden van het lopen door de stad en foto’s maken, het valt allemaal niet mee…. Hier gaat het leven gelukkig gewoon door en kunnen we iedere dag weer lekker aan het werk en regent het af en toe wat en is het niet te warm… Vrijdag nog afscheid genomen van Harry Thijssen, memorabele dag/avond. Jammer dat Ramon er niet kon zijn, maar ja vakantie he! Ondertussen afgesproken dat we in de 2e week van juli weer een biertje gaan drinken op de brink. Aanleiding? Nog even geheim maar het is wel leuk, vertel het wel als jullie terug zijn. Groeten en veel plezier daar nog, Martin

  • Hey Martin, leuk berichtje… Ja, het leven is zwaar, maar niet heus… Ook ik vond het jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar heb Harry de volgende dag vanaf Pennsylvania Avenue 1600 gebeld om te vragen hoe de dag was. Een biertje op de Brink is altijd goed en zeker als daar een goede leuke reden voor is. Groeten vanuit Norfolk, Ramon

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017
 • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
 • A Moment Apart / van Odesza / route 2018