The (Shopping) Mall

The (Shopping) Mall

768 1024 Robert

Onze eerste volle dag in Washington staat voor vandaag op het programma. We hebben er zin in. Zes jaar geleden zijn we ook al in de stad geweest. We hadden toen maar een volle dag om alles te bekijken, wat onmogelijk is. Het kost veel tijd om alles per voet te bekijken, en de Metro loopt niet overal.

In feite heb je grofweg drie soorten attracties in Washington, de open monumenten zoals bijv het Witte huis, Washington monument en Lincoln Memorial. Deze bevinden zich allemaal aan de Mall, de grote groene strook in het hart. Daarnaast heb je de officiële bezienswaardigheden waarbij je toegangskaartjes nodig hebt, zoals Capitol Hill en de National Archives. En als laatste de commerciële bezienswaardigheden zoals de vele musea’s, met als belangrijkste het Smithsonian, American History Museum en het Space Museum. Deze zijn in Washington bijna overal gratis. Al dit is gelegen aan de National Mall.

Op ons verlanglijstje stond in ieder geval weer een kijkje bij het Witte huis, het bekijken van de “open” monumenten aan The Mall, de officiële bezienswaardigheden: Capital Hill, The Libary of Congress en The National Archives, The Supreme Court en een theater bezoek aan Capital Steps in het Ronald Reagen Building, een politiek satirisch Cabaret. Als we tijd over zouden hebben zouden we die vullen met een museum bezoek Een druk programma dus waar we twee dagen de tijd voor hadden.

We liepen rond half elf het hotel uit richting Dupont Circle om van daar de Metro te pakken naar Metro Center. Vandaar uit zouden we naar het Witte huis lopen. Bij Metro center hebben we een broodje gekocht en wat drinken. Plan was om die in een parkje buiten op te eten. Het was prachtig weer. We benaderen het Witte Huis van de achterkant. We weten niet waarom maar de weg erlangs was afgezet zodat we vanuit het park op grootte afstand met nog vele andere toeristen onze foto’s moesten maken maken. Washington Monument lag achter ons en zijn daar naar toegelopen. De lift is kapot (jaja..) dus we konden er niet in. We hadden kaartjes voor toegang tot Capital Hill om twee uur. We waren aan de vroege kant maar we zijn er toch maar naar toegelopen.

De bekende Reflecting Pools waren helaas door voor onderhoud droog gelegd. Het koste ons toch een klein uurtje om bij Capitol Hill te komen. We waren iets te vroeg, maar na de security check hebben we de kaartjes omgeruild voor toegang een uur eerder. Met nog honderden andere toeristen werden we, na het zien van de voorlichtingsfilm, opgelijnd in rijen en voorzien van koptelefoons met ontvangers zodat we de gidsen met de zenders konden verstaan. Waarschijnlijk doordat het ons tweede bezoek was, en naar mijn idee te masaal door de vele toeristen was ik niet zo onder de indruk. Na 45 minuten was de toer voorbij en hebben we nog een kort kijkje genomen in de House of Representatives.

Via een ondergrondse verbinding hebben we een bezoek gebracht aan de Library of Congress. De grootste bibliotheek van de wereld met 29 miljoen boeken Een bekend plaatje dat iedereen kent is de Reading Room (o.a van de film National Treasure waar Nicolas Cage het geheime boek van de president probeert te vinden). Leuk om even gezien te hebben .

Naast de Library of Congres ligt de Supreme Court, het hoogste rechtsorgaan in de VS. Na de gebruikelijke secury konden we ook het een kijkje nemen. Het gebouw is vooral imposant aan de voorkant met de hoge zuilen. Van binnen valt er niet zo veel te zien.

Ondertussen was het drie uur geworden en hadden we dorst en ook honger gekregen van het vele geloop en het warme weer. We besloten om de Metro te nemen naar Dupont Circel voor een Cola en Aziatische hapjes in een restaurant aan Dupont Circle. Zoals de trouwe volger weet zijn we Apple fans en moest (vonden wij) er nog wat aankopen worden gedaan bij de plaatselijke Apple Store. Morgen zouden we er geen tijd voor hebben dus vandaar dat we dat nu maar gingen doen. We hebben een half uurtje gelopen door het prachtige Georgetown naar de Apple store. Daar hadden ze alles op voorraad en onze creditcard deed wat ie moest doen ;).

Met de buit binnen besloten we onze voeten rust te gunnen (ik had zelfs een blaar!) en hebben we de taxi teruggenomen naar Washington Hilton op Connecticut Avenue, ons hotel. Na wat verkoeling in de sportbar en een uurtje of wat rust op de kamer zijn we ’s avond met de taxi de stad in gegaan naar 17th street. We wisten dat daar een aantal leuke restaurants en barretjes zouden zitten waar de avond prima door zou komen. We hebben heerlijk tapas gegeten in Agora en daarna zijn nog een tweetal barretjes afgelopen en hebben we de taxi rond half twee naar het hotel genomen om ons alweer te verheugen op de volgende dag in DC.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van:Robert
3 reacties
 • Heerlijk verslag, heerlijk weer en de foto’s zijn echt prachtig geworden !

 • Heren, het leven is weer goed overzee zo te zien. Moe worden van het lopen door de stad en foto’s maken, het valt allemaal niet mee…. Hier gaat het leven gelukkig gewoon door en kunnen we iedere dag weer lekker aan het werk en regent het af en toe wat en is het niet te warm… Vrijdag nog afscheid genomen van Harry Thijssen, memorabele dag/avond. Jammer dat Ramon er niet kon zijn, maar ja vakantie he! Ondertussen afgesproken dat we in de 2e week van juli weer een biertje gaan drinken op de brink. Aanleiding? Nog even geheim maar het is wel leuk, vertel het wel als jullie terug zijn. Groeten en veel plezier daar nog, Martin

  • Hey Martin, leuk berichtje… Ja, het leven is zwaar, maar niet heus… Ook ik vond het jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar heb Harry de volgende dag vanaf Pennsylvania Avenue 1600 gebeld om te vragen hoe de dag was. Een biertje op de Brink is altijd goed en zeker als daar een goede leuke reden voor is. Groeten vanuit Norfolk, Ramon

Laat een bericht achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van:Robert
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.