Warholia

Warholia

1280 960 Ramon

Het is opvallend hoe snel we eigenlijk al in een heerlijk ritme zitten van het naar bed gaan en het opstaan, waar Robert eerst gaat zwemmen en de gewichten weet te verplaatsen, terwijl ik me bezig hou met het beschrijven van het verhaal van de dag van gisteren om daarna gezamenlijk te ontbijten en de plannen van vandaag vastleggen. En vandaag is het niet anders en zo lopen we rond een uur of half elf het hotel uit om naar onze eerste bestemming te lopen gelegen aan de overkant van een van de drie rivieren, maar op de vraag welke dat is moet ik echt het antwoord schuldig blijven.

De bestemming is wel duidelijk, want een stad van dit formaat kent natuurlijk vele beroemdheden en de beroemdste is toch wel de excentrieke kunstenaar Andy Warhol, geboren Warholia. En zoals het betaamt bij een beroemd hedendaags kunstenaar hoort een museum, dat net zo excentriek is als de man zelf was. Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk weinig van de beste man wist, maar zonder dat ik er me van bewust was, was ik maar al te goed bekend met zijn werk en ik weet zeker dat de plaatjes bij dit verhaal bij de meeste van jullie een oh ja erlebnis zal oproepen. En ik verbaas me eigenlijk dat ik me niet eerder heb verdiept in deze man, want hij is een serialist, een persoon die van herhalende patronen houdt en creëert. Iets wat mij als beta man met een vleug van autistische trekken bijzonder weet aan te spreken.

En damn wat een goed museum is dit toch. De manier van tentoonstellen is volledig in de waan van de man zelf, excentriek, herhalend en zelf ontdekkend door omgevingen te creëren en zelf foto’s of films te maken zoals de man zelf heeft gedaan. En per verdieping ontdekken we een decade van zijn leven en werk ontdekken, dat zijn absolute hoogtepunt heeft in de jaren zestig waar hij films, blikken soep, beroemde artiesten op de diverse gevoelige platen of canvas weet vast te leggen.

Een apotheose die plotsklaps komt stil te liggen door het enige lid van de SCUM organisatie en schrijfster van het S.C.U.M. manifesto; Valerie Solanas. Deze feministische eenmans, oh sorry eenvrouw, organisatie vond dat de wereld behoorlijk verknald is door het mannelijke geslacht en het S.C.U.M. (de afkorting staat voor “Society for Cutting Up Men”) manifesto wilde het mannelijke geslacht de wereld uitwerken door ze af te slachten met een mes. Nu ga ik best mee, dat de man de wereld af en toe verre van goed heeft gedaan, daar heeft Valerie absoluut een punt, maar om dit nu met geweld gepaard te laten gaan tegen Andy Warhol, een je-weet-wel man, een man net als wij, en hem met een mes te bewerken en waarbij hij ternauwernood aan de dood ontsnapt is voor mij een raadsel en het blijkt een keerpunt in het leven van de artiest.

Na zijn herstel richt hij zich alleen nog maar op het geld verdienen en creëert hij zijn kunstwerken voor de commercie of beroemde sterren, om uiteindelijk na een routine operatie in 1987 te sterven op 58-jarige leeftijd aan een hartstilstand, omdat het ziekenhuis personeel te weinig aandacht aan hem besteedt.

Na deze indrukwekkende twee uur van infotainment steken we de rivier over om vervolgens een van de twee andere rivieren over te steken en daar de Monongahela incline te nemen, zo’n authentiek treintje de berg op en wat waanzinnige fotomomenten oplevert, maar bij mij de vraag weet op te roepen dat er waarschijnlijk 1876 gebreken zijn ontstaan in deze authentieke trein uit 1876 en waarom de mooie uitzichten altijd weer een beroep moet doen op mijn angsten voor hoogtes. Maar we overleven de tocht, ondanks de 1876 gebreken, en het is inderdaad een geweldig uitzicht dat we samen met het museum verwerken gedurende een heerlijke lunch bij Redbeard’s bar & grill daar hoog op de berg. Zelfs de terugtocht naar het dal waar ooit Fort Pitt heeft gelegen weten we te overleven, ondanks dezelfde 1876 gebreken en maken we de plannen voor de avond.

Go Pirates!
Nu wil het dat de Detroit Tigers, daar waar we ooit de eerste baseball game hebben gezien, moeten spelen tegen de Pittsburgh Pirates. En omdat we fan zijn van repeterende zaken, besluiten we de goedkoopste kaartjes voor de game te kopen. Om deze rond een uur of half zeven te laten zien aan de suppoost, om vervolgens een blik bier te kopen en het stadion gaan verkennen op zoek naar het mooiste plekje om een foto te nemen van de skyline van Steel City, iets waar het stadion bekent om staat. Iets wat absoluut lukt en nadat we onze plek hebben gevonden, zijn gaan staan voor “The Star-Spangled Banner”, bijna in slaap zijn gevallen, want oooooh wat zijn die wedstrijden saaaaaai, bespreken we de dromen van afgelopen nacht en zijn we onze grote Amerikaanse oversteek volledig aan het herontwerpen, waarbij het enige wat vaststaat is ons vertrek op 10 juli 2019 vanaf het internationale vliegveld van Seattle in de staat Washington. Maar daarover later meer, want we zijn nu nog steeds aan het herontwerpen.

Dankzij het herontwerpen wordt het al snel half negen en laten we de wedstrijd voor wat het is, want slakken halen nog eerder het eerste honk en slaan wij eerder een homerun dan deze piraten en tijgers en boy wat is zo’n wedstrijd saai. En zo komen nadert deze enerverende dag zijn einde, maar niet voordat we heerlijk eten bij Nicky’s Thai Kichen, nog een paar drankjes doen bij Bakersfield om vervolgens alweer voor middernacht onze ogen dicht doen en verder dromen over een nog mooiere grote Amerikaanse Oversteek.

Go Tigers!
Alhoewel we flink gejuicht hebben voor de lokale piraten, bleken de tijgers uit Motown City beter te zijn…. Een uitslag die pas diep in de nacht bekend werd, op het moment dat wij al in diepe slaap waren. Had ik al verteld hoe saai zo’n wedstrijd is. Zooooooo saaaaaai, je zou er in slaap van kunnen vallen.

De Film: Being Andy Warhol

Net als de persoon zelf, is het Andy Warhol museum excentriek. Excentriek, maar ontzettend leuk en waar je de kans krijgt de artiest na te doen. P.S. we hebben dat step filmpje ook geplaatst en jullie mogen het alleen zien als je belooft niet al te hard te lachen. Het filmpje is te zien bij dit verhaal: Charm City

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.