USS Alabama

USS Alabama

960 1280 Robert

Vandaag hebben we een hele dag te besteden in Mobile. We hadden geen haast, dus we hebben lekker uitgeslapen en een broodje gehaald bij Jimmy Johns, die aan ons hotel vast zat. Jimmy Jonns lijkt heel erg op een Subway, alleen je hoeft niet te kiezen wat voor soort brood je wilt en welke groente en saus. Het broodje smaakte heerlijk, en nadat we een bak koffie uit de lobby hadden gepakt zijn we met de auto naar de USS Alabama gereden.

De USS Alabama is een groot battle ship, uit de South Dekota Klasse, gebouwd eind jaren dertig en heeft in de tweede wereldoorlog gevochten in met name om Japans bezet gebied in Stille Zuidzee te bevrijden. Zoals gezegd, een battle ship met een enorme vuurkracht gezien de groot aantal kanonnen op het voor en achterdek. We hebben ons kostelijk vermaakt op het schip dat voor een groot deel te bezichtigen was. Binnen in het schip werd de sfeer van toen goed weergegeven. Het was een geklim- en geklauter om uiteindelijk op het dek naar level 8 te kunnen. Het hoogste punt. Rondom om het schip stonden een aantal oorlogsvliegtuigen opgesteld, en iets verder op was nog de mogelijkheid om de USS Drum te bezichtigen. Een diesel aangedreven onderzeeboot die in de tweede wereldoorlog heel wat schepen van de vijand tot zinken heeft gebracht. Ook leuk om hier doorheen te kruipen, want het is alleemaal erg krap benedendeks.

Tegen een uur of drie zijn we weer terug gereden naar het hotel waar we de rest van de middag hebben doorgebracht aan het zwembad. Het was drukkend warm, maar de zon ontbrak en we hielden het ook niet droog. Ramon heeft zijn blog van gisteren gemaakt, en we hebben wat gekletst met een stel uit Atlanta waarvan de man, Kevin Vannoy, een saxofoon speler is die recentelijk een CD heeft uitgebracht waarvan we een exemplaar hebben meekregen. De avond hebben we gegeten bij de Royal Scam, een restaurant naast het hotel. Daarna hebben we even muziek geluisterd bij Veets en de avond afgerond bij Flip Side Bar en Patio. Een prima dag in Mobile Alabama.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017
 • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
 • A Moment Apart / van Odesza / route 2018