Thirty Nine

Thirty Nine

960 1280 Robert

Een dag voordat de Amerikanen Memorial Day herdenken is het in Amerika Ramon’s Day. Dat weet niemand behalve Ramon en ik. Ramon’s day betekent dat Ramon de dag voorbereid en alles regelt. Ik weet “officieel” van niets. Dus een spannende dag voor mij dus. Het programma zou pas rond 12:00 uur beginnen, wat super relaxed was, want dan hoefden we de wekker niet te zetten. We zouden de dag beginnen met een lunch bij Parish, The Brasserie and Neigborhood bar vlakbij het Jimmy Carter Presidential Libary and Museum. Dat zou ons volgende bezoek worden. De auto werd heel convenient valet geparkeerd (dat zou in NL ook wel handig zijn) en de lunch smaakte voortreffelijk. Na de lunch en de valet boys een paar dollar voor het parkeren hebben getipt gingen we het Carter Museum opzoeken.

Iedere Amerikaanse president krijft na zijn presidentschap een eigen Libary and Museum. In de Libary worden alle documenten uit zijn presidentschap opgeslagen, en de museum is veelal een eerbetoon aan wat de man bereikt heeft gedurende zijn termijn.

Het is dus goed geregisseerde propaganda, wat goed is om te weten. Desalniettemin blijft het interessant om de introductiefilm te zien, waarbij het leven van Jimmy Carter aan ons voorbij trok en welke crisissen hij heeft moeten bezweren. Zijn grootste succes is het Camp David akkoord geweest, waarbij het hem gelukt is de vrede te tekenen tussen Israël en Egypte. Zijn grootste crisis is ongetwijfeld de gijzeling van de Amerikaanse ambassade in Iran geweest. Dit heeft hem ook de verkiezingen voor zijn tweede termijn gekost. Na zijn presidentschap is hij als diplomaat en adviseur veel betrokken geweest bij vredesonderhandelingen. Dit heeft hem uiteindelijk de Nobelprijs van de vrede opgeleverd. Natuurlijk is de oval office nagebouwd en zien we een overzicht van cadeaus die bevriende naties elkaar geven als ze bij elkaar op bezoek gaan. Het was er lekker rustig en na een uurtje hadden we het gezien en gingen we op weg naar het tweede onderdeel van Ramon’s Day, een bezoek aan het grootste aquarium van de USA het Georgia Aquarium.

Ramon had kaarten geregeld voor toegang tot het aquarium en als extraatje een bezoek achter de schermen van een van werelds grootste aquarium. Visjes kijken is altijd leuk, en dat vonden zo’n 13 duizend andere bezoekers vandaag ook, dus het was soms dringen om de vier whale sharks, en de Manta Rays in Ocean Voyager te zien. Een gigantische groot aquarium die we later op de middag van de bovenkant te zien zouden krijgen. Nadat we een aantal andere aquariums hebben bekeken moesten we ons om 1600 uur melden voor de Behind the Scenes Tour van 1.5 uur. Een enthousiaste gids leidde ons langs de onderzoeksruimtes, de technische ruimtes met een gigantisch stelsel van pompen en buizen om de bijna 40 miljoen liter zout en zoet water vers te houden. Hoogte punt van de tour was het bovenaanzicht van het tropisch aquarium en het bovenaanzicht van het Oceaan Aquarium die alleen al 23 miljoen liter water bevat.

Na de tour zijn we naar het hotel gereden waar we ons hebben opgefrist voor het avondprogramma. We hebben lekker Italiaans gegeten bij Pasta Da Pulcinella en hebben we de rest van avond doorgebracht in Midtown bij Blake’s On The Park. Wederom een prachtige dag volop nieuwe indrukken en ervaringen.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
1 reactie

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017
 • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
 • A Moment Apart / van Odesza / route 2018