Erosion

Erosion

960 1280 Robert

Om drie uur ‘s nachts waren we beide wakker. De jetlag was nog niet uit ons systeem. Doordat er in Kanab na 22:00 uur ook niets meer te doen is lagen we er al voeg in, voor ons doen dan. Maar goed, na nog wat slaap gepakt te hebben, hebben we de rond Negen de waterzakken van onze rugzakjes gevuld en zijn we het stadje ingelopen voor een traditioneel Amerikaans ontbijtje bij Houston Trail End. Een sfeerzaakje waar de serveersters met revolverholsters rondlopen. Na de scrambled eggs, plakken ham toast en hashbrowns zijn we op pad gegaan.

Het oorspronkelijke plan om de Coyote South Buttes te bezichtigen hebben we laten varen opafraden van oa Bill, de eigenaar van de Aikens Lodge. Je hebt absoluut een 4×4 met high clearance auto nodig om niet vast te komen zitten in het mulle zand van de enige toegangsweg naar de site. Het gebied is zo afgelegen dat je daar niet vast wil te komen zitten. Bill wees me zijn eigen grote witte 4×4 monster truck aan en zei dat zelfs met zo’n grote bak je risico loopt. Nou daar hadden we geen zin in, dus change of plans.

De eigenaar van Rocky V’s heeft ons gisteravond gekoppeld aan Nick, een lokale gast die een een activiteiten bedrijfje runt. Hij stelde ons voor om de Toodsheath te gaan bekijken. Dat kleine parkje lag aan de 89 richting Page. Dat paste mooi in het programma omdat we er al over gehad hadden om de Horseshoe bend bij Page te bekijken. Dus voor vandaag wat hiking in de Toothheads en de Horseshoe Bend.

Na wat zoeken, het parkje is niet zo groot, Hebben we onze rugzakjes opgedaan, bril, pet en zonnebrand op, want het was vandaag 35+. We hebben ons een uurtje prima vermaakt in het bijzondere foto genieke landschap wat zich kenmerkte door een grote platte rotsplateau met enkele hoge stenen formaties die het resultaat van erosie zijn. Na een uurtje weer terug bij de auto hadden we beide de rug nat van het zweet. Het was bloedheet. De airco van de auto op vriezen richting Page en Horseshoe Bend. Horseshoe Bend is een 270° bocht in de geërodeerd  loop van de Colorado River die uiteindelijk ook door de Grand Canyon loopt. Het ziet er van bovenuit zeer indrukwekkend uit. Voordat je bij de overlook bent moest er een 20min heuvelafwaarts gelopen worden. En terug naar de auto weer heuvelopwaarts. Je raad het al, we waren drijfnat van de zweet. Maar het was de moeite waard.

Tegen vijven waren we terug in het hotel waar ik wat gezwommen heb in het zwembadje en Ramon wat aan de blog heeft gewerkt. ‘s. Avonds was vooral een herhaling van zetten van de vorige avond. Wat gegeten bij buurman Rocky V en tegen 22:00 zaten we met een Bud Light voor ons hotelkamer de vele foto’s van de afgelopen dag te bekijken.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017