Cars and Taxi’s

Cars and Taxi’s

1280 857 Robert

Vandaag staat er een reisdag op het programma van Nashville naar de grote stad Atlanta. Ongeveer 400km, Niet zo heel ver dus. Ik (Robert) schrijf deze blog in de auto op weg naar Savannah. Ons hotel had vergeten de kamer te services. Dat is natuurlijk een doodzonde voor het service ingestelde Hilton. Een telefoontje naar de manager leverde ons een korting op van 50 dollar. De kosten van het parkeren hadden we dus snel verdiend. De avond ervoor vonden we zo maar een vergeten 60 dollar in een geldmachine. Een meevallertje.

Nadat we door middel van een belletje naar de frontdesk vanuit onze hotel kamer onze Jeep weer hebben laten voorrijden (vallet parking is niet goedkoop maar wel super handig) zijn we gaan rijden. Er valt niet veel over de rit te vertellen. Alleen maar Interstate 24 naar het oosten via Chattaooga, de cruise control op 75 mph en de enige “uitdaging” is om de auto proberen tussen de lijntjes te houden. Als ontbijt hebben we een vette hotdog genomen ergens onderweg bij een pompstation. De omgeving was niet onaardig. Maar de zesbaans weg was behoorlijk druk, en men rijdt in dit deel van de states structureel 10mph te hard, dus oogjes op de weg.

Tegen drieën kwamen aan in Atlanta. We waren onder de indruk van de grootte van de stad. Met zijn 5 miljoen inwoners is Atlanta een van de grootste steden van het zuiden van Amerika. De zesbaans weg werd tienbaans, dus knap druk. Tegen half vier arriveerden we bij het Ellis Hotel op Peachtree street. We hebben de autosleutels aan de vallet boys gegeven en de koffers met een inmiddels grote vuilniszak met vuile was ging op de trolley. Ook dit keer weer een prima hotel met heerlijke bedden en een stortdouche, maar helaas geen mogelijkheid om te wassen. En dat wordt nu toch wel een keer tijd. Kleren ruiken niet al te fris meer en onze voorraad ondergoed is bijna op. Plan is om in Savannah te gaan wassen. Al zullen we daar niet veel tijd voor hebben. Maar goed, we zien wel.

Tegen zeven uur hadden we ons gedoucht en omgekleed om onze eerste avond in Atlanta door te brengen. We hebben ons aangeleerd om ons eerst bij de hotel lobby te laten informeren hoe de stad in elkaar zit. Welke gebieden zijn veilig, en welke niet, en hoe kun je er het beste komen. Nou is Atlanta volgens de bemanning van de lobby niet echt een veilige stad dus werd ons geadviseerd of de eigen auto te nemen of alles met de taxi te doen. Daarnaast zaten we met ons hotel downtown en waren “onze” uitgaansgelegenheden en restaurant midtown. We namen dus de taxi midtown en lieten ons afzetten bij een bar / restaurant waarvan we dachten dat het wel een goede keus zou zijn. De taxichauffers willen nog wel eens vergeten de taximeter aan te zetten, zodat je achteraf verrast kunt worden door het bedrag wat moet worden afgerekend. Ook deze cabdriver “vergat” de meter en zei dat het een fixed bedrag is van tien dollar. Toe dan maar.

De bar / restaurant was een goede keuze en we hebben lekker gegeten en ons door de lokale jongens laten informeren waar we goed kunnen stappen, het is vrijdag vandaag. Na het eten zijn we met de taxi naar de volgende uitgaansgelegenheid gegaan. Tegen half twaalf waren we daar ook klaar mee en toen weer met de taxi naar de laatste tent van de dag, een drukke club waar we lekker konden dansen met de lokale bevolking. Het was al laat toen we tegen half drie met de laatste taxirit van die dag naar het hotel reden. Een dolle rit van 15 minuten dwars door midtown naar downtown.

Bij het hotel aangekomen deden onze toegangskaartjes het niet. We dachten we dat we bij de verkeerde hotel kamer stonden, maar het bleek dat de creditkaart bij aankomst niet was goedgekeurd. Dus eerst moest de creditkaart opnieuw worden gevalideerd om weer toegang te krijgen tot de kamer. Gelukkig duurde dat niet te lang zodat we moe maar voldaan ons op onze boxspring konden duiken. Helaas geen foto’s vandaag.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017