Appalachian Trail

Appalachian Trail

1280 960 Ramon

Het valt niet allemaal goed hier. Het dorpje Gatlinburg, het hotel, maar ook het eten bij Robert. Niks ernstigs allemaal, maar bijzonder onhandig als je een trail wilt van 8 mile wil gaan hiken en dat is nou juist wat we van plan zijn vandaag. Na een minimaal ontbijtje proberen we het toch, door in ieder geval bepakt, bezakt inclusief hiking poles op weg te gaan het national park Great Smokey Mountains. En naarmate we dichterbij onze stop komen lijkt het een en ander ook te stoppen bij Robert dus op de grens tussen de staten Tennessee en North Carolina bereiden we ons helemaal voor door de rugzakken om te doen, de trailrunners aan, voldoende water en proviand en voor de zekerheid toch ook maar een rolletje in de rugzak gestopt.

Het weer is eigenlijk perfect en typerend voor dit national park. Gelukkig geen regen, maar wel heel vochtig want smoky staat in dit geval voor mistig en mistig is het. En zo beginnen we deze 8 mijl oftewel 12,8 kilometer lange trip naar Charles Bunion. Een trip die ons de eerste 2 mijl brengt over de legendarische Appalachian Trail. Een hike die begint in in het Noorden in Maine en na 3500 kilometer eindigt in de staat Georgia en alle 13 originele staten van de Verenigde Staten verbind. Een soort van Pieterpad, maar dan op z’n Amerikaans. Nu zijn wij geenszins van plan de 3500 km ooit te lopen, maar vinden het toch bijzonder dat we 3,2 kilometer nu kunnen afleggen. En we zijn ook op een andere manier onder de indruk, want al snel trekken we onze jasjes uit want het is behoorlijk klimmen. Om je een indruk te geven; in die 3.2 kilometer klimmen we ongeveer 360 meter. Dat is toch 40 meter meer dan de hoogste “berg” van Nederland.

En al is het mistig en kunnen we niet ver van ons afkijken, toch geeft het het maximale Great Smoky Mountains gevoel. Het is soms zelfs zo mistig dat het er allemaal wat spooky aanvoelt en verwachten we eigenlijk dat de spin Aragog van de Harry Potter reeks zo aankomt lopen. Wat natuurlijk onzin is, maar toch zijn we een beetje op onze hoede. Want we lopen toch in het gebied met de meeste bruine beren in de Verenigde Staten. Na een behoorlijk steile afdaling, die steiler was dan de net afgeronde klim en een nieuwe korte klim komen we uiteindelijk bij de rots formatie Charlies bunion. Genaamd naar een van de grondleggers van dit nationale park Charlie Conner, die vond dat de rotsformatie leek op zijn pijnlijke rode en ontstoken zwellingen aan de zijkant van zijn grote teen (in het engels bunion). Alhoewel niet zo smakelijk is deze rotsformatie toch één van de meest gefotografeerde rotsen uit dit gebied. Het is dan ook de meest populaire hike in het meest populaire nationale park van dit land. Dit komt niet door zijn opvallende schoonheid, maar vooral door de ligging dicht bij heel veel dichtbevolkte staten en steden.

Het mag dan de populairste hike zijn in the Great Smoky Mountains, wij hebben er niets van gemerkt. Want onderweg zijn we nauwelijks mensen tegengekomen behalve de twee jongens van begin twintig waarmee we toevallig tegelijkertijd aan de hike zijn begonnen. Maar bij de bunion treffen we toch een handvol mensen aan, die met z’n allen wachten op de zon die mist moet verdrijven. En dan kom je boven de berg toch weer Nederlanders tegen, waar we leuk meepraten en ervaringen uitwisselen over de diverse Amerika vakanties die we beide hebben gemaakt. En als het dan de zon ook lukt om de mist hier en daar te verdrijven en we de gelegenheid krijgen om de zo bekende plaatjes te maken van dit park kunnen we voldaan beginnen aan de terugreis. Maar nu in omgekeerde volgorde. En waar we eerst steill afdaalden moeten we nu toch fors klimmen en dan begint leeftijd toch mee te tellen, want Robert had daarvoor toch echt de hiking poles nodig waar ik soepel en handig al balancerend de glibberige rotsformaties weet te trotseren (hier leest u natuurlijk het voordeel die de schrijver van een verhaal zich kan toe eigenen 😃). Maar als we uiteindelijk na vier en halve uur tegelijkertijd terugkeren met eerdergenoemde twintig jarige jongens, dan zijn we beide natuurlijk trots op onszelf.

En het was nog niet over, want we hebben nog wat tijd over. Tijd die we willen gebruiken om naar één van de het hoogste punten ten oosten van de Mississippi te klimmen. Niet zo heldhaftig als bij het hoogste punt ten westen de Mississippi (en van heel continentaal VS) Mount Whitney vorig jaar, maar toch, die halve mijl was behoorlijk pittig naar Clingmans Dome zeker nu de zon de hemel volledig heeft overgenomen. Uiteindelijk leverde het minder mooie plaatjes op die de inspanning verdiende en begon de inspanning van beide hikes ons gestel heel langzaam over te nemen. Tijd om terug te keren naar “Gat”linburg. Ik was te moe om te rijden, dus Robert reed een half uurtje terug om daar volledig op bed te storten, terwijl ik daar juist weer wat wakkerder werd.

Maar beide waren nog steeds na het opfrissen moe. Te moe om besluiten te kunnen nemen en daarom volledig uit gemak naar hetzelfde restaurant van gisteren sjokten en heerlijk hebben gegeten. Nadat we de spieren een kwartier opstarttijd hebben gegeven sjokken we weer terug richting het hotel om nog een kroeg aan te doen. Maar net als in het begin van het verhaal; “Gat”linburg valt niet goed en terwijl ik dit schrijf weten we ook waarom en ook bij Robert valt het weer niet helemaal lekker en besluiten we deze avond te eindigen in onze hotelkamer waar Robert al binnen een half uur ligt te snurken en ik niet meer dan een uur later.

Ja er waren wat kleine tegenslagen vandaag en die heb ik benoemd, maar laat duidelijk zijn dat dit een absolute topdag was.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
1 reactie
 • Wat jammer van die kleine tegenslagen. Maar wat een prachtig gebied, zag al op andere Social Media al mooie plaatsjes voorbij schieten. Fijn dat de zon de mist oplostte, zodat je in ieder geval eea kon zien. Op naar het volgende avontuur en snel weer de oude worden daaro.

Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.