An Olympic Day

An Olympic Day

1280 960 Ramon

Terwijl we Olympic National Park zojuist achter ons hebben gelaten onderweg naar haar naamgenoot Olympia de hoofdstad van de staat Washington doe ik weer de zogenaamde “1 uur competitie”, oftewel schrijf de blog van gisteren binnen het uur. Zo heel af en toe schrijf ik me weer in voor die competitie want de dag die ik nu ga beschrijven is er zo een waar ik me helemaal kan ingraven en drie uur later nog niet klaar ben. Let wel dit is goed nieuws hoor, want het is weer een van die zeldzame top dagen… Dagen die je nooit vergeet en zo heel af en toe kippenvel momenten vertoont.

Blijkbaar is extreem vroeg het nieuwe wakker worden, want alweer staarden we met grote ogen naar elkaar zo rond een uur of half zes en na nog een half uur doezelen besluiten we de horizontale positie in te ruilen voor de verticale positie om te douchen, stevig te ontbijten en ons gereed te maken voor een dag in Olympic National Park. En dat gereedmaken is zeker geen sinicure. Waar we vroeger nog met een sigaret in de mond, door de sneeuw banjerde met onze all-stars heeft dit plaatsgemaakt voor rugtassen met waterzakken, proviand in de vorm van energie barren, bergschoenen en tegenwoordig ook aangepaste kleding. Functioneel, met allerlei handige opbergvakken voor zakmessen en bear spray cannen maar natuurlijk ook modieus en afkledend (en nee we zijn niet zo’n setje dat matching setjes aan kleding heeft gekocht).

En zo zaten we al vroeg in de auto om te ontdekken dat het een stuk helderder is dan gisteren en we nu pas zien dat de bergtoppen vrijwel allemaal besneeuwd zijn. Onze bestemming vandaag is Hurricane Ridge om daar twee flinke wandelingen te maken. En flinke wandelingen kan je maken in dit Nationale park, want het heeft olympische afmetingen. Het is net zo groot als Rhode Island; de kleinste van de 50 wat ongeveer net zo groot is als de provincie Noord Holland. Wat Olympic National Park zo bijzonder maakt is de diversiteit, maar daar zal ik het morgen over hebben. Voor nu hebben we onze zinnen gezet op de bergkammen op Hurricane Hill en na een uur rijden bereiken we het visitor centre en trekken we bepakt en bezakt erop uit om vrijwel meteen vast te stellen dat het hier qua mensen rustig is waardoor het qua “wildlife” behoorlijk druk is, want al snel worden we door allerlei herten opgewacht, die ons op redelijke afstand bekijken. Overigens is het voor mensen strafbaar om dichterbij dan 50 yard (ongeveer 50 meter) wildlife te naderen, maar deze herten lappen deze regel vrijwel constant aan hun laars.

Al snel merken we dat onze kuiten en longen nog niet helemaal gewend zijn aan de bergachtige omgeving maar we slaan ons er door heen om geweldige vergezichten te ervaren met wel als hoogtepunt de bergtoppen rondom Mount Olympus; het hoogste punt in dit park. Niet alleen de vergezichten krijgen de aandacht maar ook geven we de lager gelegen omgeving goed de aandacht met onze ogen, want we willen geen wildlife missen en voorkomen dat we oog in oog komen met de bruine beer. Terwijl we ruim een uur verder zijn en hoger en hoger wandelen merken we toch opeens dat er naar ons wordt gekeken… Je herkent dat gevoel wel alsof je wordt bespied maar je weet niet door wie. Maar als we verder klimmen zien we ineens wat dat gevoel teweeg bracht want ineens staat een marmot rechtop om zijn maatjes te alarmeren door als een hooligan te gaan fluiten waardoor ineens veel meer van die 30 cm grote wezens uit het gras opduiken en vervolgens weg te rennen naar hun holen. Deze Olympic Marmots komen alleen hier voor en zijn helaas met uitsterven bedreigd waardoor het bijzonder is dat we deze harige wezentjes hebben kunnen zien en vastleggen.

Na bijna anderhalve uur bereiken we de top van deze bergrug waardoor we aan de ene kant de besneeuwde bergtoppen zien en de andere kant opkijkend zien we Port Angeles, Vancouver Island en de grote oceaan… Geweldig! Na een kwartiertje te hebben genoten van het uitzicht lopen we weer terug om halverwege even te stoppen om daar de vallei in te turen want daar was door mede-wandelaars op grote afstand een beer waargenomen en dat wilde wij natuurlijk ook zien. En terwijl we minutenlang stilletjes de vallei in turen hebben we niet in de gaten dat achter ons…. je raadt het al…. Een hert ons heeft genaderd die zich zeer zeker niet aan de 50 yard regel heeft gehouden en we schrikken er behoorlijk van.

Terug bij de auto besluiten we om nog een hiken te gaan doen; de Kahhahn trail. Alhoewel minder mooi visueel blijkt het een inspannende wandeling die veel vergde van onze kuiten en het evenwichtsorgaan want grote gedeeltes was nog besneeuwd. Dankzij de hiking polls ging het allemaal veel beter dan Mt Whitney twee jaar geleden, maar uiteindelijk was het een besneeuwde heuvel die ons eindpunt markeerde van deze tocht. Er af gaan zou wel lukken, de zwaartekracht doet immers z’n werk wel, maar we zagen het niet zitten om de steile heuvel weer te beklimmen en daarom zijn we maar weer terug naar de auto geploeterd. Om daar uiteindelijk rondom half drie terug te rijden naar het hotel terwijl onze spieren en kuiten met weemoed terug verlangen naar de tijd dat we Nationale Parken vanuit de auto bekeken.

Eenmaal thuis besluiten we niet toe te geven aan de moeheid en jet-lag en gaan de lokale kroeg in om de ergste dorst te lessen en het verhaal van de dag van gisteren vast te leggen. Ruim twee uur later besluiten we weer om niet te gaan liggen maar ons op te frissen om te gaan eten bij Bella Italia om daar vast te stellen dat de tripadvisor rating niet helemaal overeenkomt met de kwaliteit van het eten…. Minder bella zullen we maar zeggen. Uiteindelijk nemen we nog een afzakkertje in de eerder genoemde kroeg maar de ogen vallen steeds vaker dicht en uiteindelijk sluiten we deze topdag nog ruim voor middernacht af. Iets wat niet vaak gebeurt, het zal wel te maken hebben met de kleine 20 kilometer die we vandaag hebben afgelegd; een olympische prestatie lijkt me.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
3 reacties
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.