A Trip down Memory Lane 66

A Trip down Memory Lane 66

1280 960 Robert

Vandaag gaan we van Tulsa Oklahoma naar Wichita in Kansas. Daarmee bezoeken we onze 25ste staat in Amerika. Op de helft dus!
Na het ontbijt in het hotel hadden we de koffers al weer snel in de auto en verlieten we Tulsa via Interstate 44 Oost richting Joplin (die door een tornado half is verwoest). Niet de gebruikelijke route om in Wichita te komen maar we hebben het idee opgevat om nog een stukje Route 66 mee te pakken. Voor Tulsa liggen nog een aantal bijzondere Route 66 landmarks die wouden bezoeken. Daarna zouden we via de binnenwegen noordelijk gaan om uiteindelijk via de US 400 oostelijk Wichita in te rijden.

Onze eerste Route 66 landmark zou een van de meest gefotografeerde zijn op de route: een 25 meter lange blauwe walvis in the city of Catoosa, net na Tulsa. Dit opvallende ding kun je ook missen want we moesten toch omkeren omdat we deze de eerste keer over het hoofd hadden gezien. Na wat fotootjes hebben we de weg vervolgd richting Foyil voor een 4 mile D-tour over de Highway 28a voor om de kleurrijke betonnen totempalen te bekijken in Totem Pole Park. We spraken kort met een oude man in een rolstoel die op het vrij toegankelijk parkje in een oud huisje met zijn vrouw woont. Na de verplichtte kiekjes vertrokken we noordwaarts via de binnenlanden van Oklahoma naar Kansas.

De route verliep probleemloos. Rustige zeer goed te bereiden wegen en de uitzichten waren groen en wijds. Rond 1300 uur hebben we een vette hotdog genomen bij een benzine pomp en tegen half vier arriveerden we bij ons hotel in Wichita, de Best Western.

Wichita is de grootste stad van Kansas. Was het vroeger een belangrijk cowboy stad (1870) nu wordt de helft van alle vliegtuigen in de wereld in deze stad. Boeing, Cessna, Airbus.. ze hebben hier allemaal hier hun fabrieken en vliegvelden.

Ons hotel was een goedkope Best Western aan de rand van de stad. We hadden het plan gevat om tegen zessen naar het oude gedeelte van Downtown te gaan omdat daar de meeste gezelligheid zou zijn. De geboekte taxi liet op zich wachten. Maar dat was niet erg. We zaten lekker met een blikje koel bier buiten op een bankje voor het hotel te wachten. Het koele blikje bier hadden half vol weggegooid omdat we dachten dat onze taxi er aan kwam. Het bleek een pizza koerier te zijn. Het waaide vreselijk hard en de temperaturen waren nog hoog. Het zou ons niet verbazen als er een storm zou opsteken.

De taxi heeft ons keurig in het oude centrum afgezet. We hebben wat gedronken in een eetbar genaamd Pump house. Daarna zijn we wat gaan eten bij Old Chicago. Het eten was redelijk maar vreselijk vet en veel. We hebben ons ook voorgenomen om niet meer zo vet te eten. Na het eten zijn we een stukje gaan lopen en kwamen we uiteindelijk uit bij een openlucht bar waar live bands aan het spelen waren, principe Open Mike. We raakten aan de praat met een zangeres Lacey die met haar jongere broer en twee vriendinnen een party hielden. Ze vroegen of aan wouden schuiven. Lacy zou later de avond nog zingen. Na wat biertjes en shooters (Jager Barrels: een combinatie van jagermeester en een biersoort) met de broer die binnenkort het leger in ging, ging het nog veel harder waaien en ging de temperatuur in een paar minuten fors omhoog. Een vreemde gewaarwording die ons toch wat alerter maakte. Ideale condities voor een tornado merkte Lacey op. Maar zolang de sirenes niet afgaan hoeven we ons geen zorgen te maken. De band speelde er vrolijk op los.

Nadat Lacey had gezongen namen we tegen enen afscheid en merkte Lacey nog op dat ze ons de meest interessantste personen waren die ze in tijden had ontmoet. Mmm.. zegt dat iets over ons of over het gemiddelde niveau van Wichita.

De taxi liet ook nu weer op zich wachten maar tegen tweeën waren weer terug in hotel. De stad was behoorlijk donker omdat door de wind/storm een deel van de elektriciteitsvoorziening was uitgevallen merkte de taxichauffeur op de terugweg nog op.

Onze conclusie over Wichita, een aardig stadje waar je prima een dag kunt vermaken maar dan ook snel weer verder…. Morgen gaan we naar Kansas City wat niet in Kansas ligt maar in Missouri.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.