West of the Mississippi

West of the Mississippi

1280 960 Ramon

Wat hebben we genoten de afgelopen twee dagen van de stad met de bijnaam the Great American City, oftewel Chicago. Op het moment dat we hebben besloten dat we wederom naar de Verenigde Staten zouden gaan, hebben we ons een paar zaken voor genomen. Éen we willen aspecten van dit land meemaken en zoals we nu al weten kan dat maar op één manier; van kust naar kust. En we willen gehoor geven aan datgene wat we op 8 mei 2010 hebben afgesproken met elkaar en vandaag, of beter gezegd morgen na middernacht gaan we daar een belangrijke mijlpaal behalen.

Maar voor nu moeten we met pijn in ons hart afscheid nemen van Chicago en dat doen we vroeg en efficiënt, door Robert het ontbijt te laten regelen bij Starbucks terwijl ik de auto voor laat rijden om vervolgens de koffers achterin te gooien, de route door Siri laten te plannen om vervolgens het stuur aan Robert over te laten om via het efficiënte wegennet Chicago snel te verlaten gedurende de rustige zaterdagochtend.

En terwijl de kompas van de auto nauwelijks afwijkt van de 270 graden bereiken we al snel de rivier de Mississippi en terwijl we die slechten zijn we officieel, al na een week gedurende dit avontuur, in het westen van dit land. Het gebied wat door de VS voor een habbekrats is gekocht van de Fransen en wat beter bekent staat als de Louisiana Purchase. En met het overschrijden van de rivier begeven we ons in het gebied waar menig Pioneer vanuit het oosten het nieuwe, onbekende westen probeert te bereiken, iets wat ons, dankzij ons witte monster makkelijker afgaat dan de originele verkenners van nieuw gebied. Maar net als de Pioneers van toen bereiken wij ook onbekend gebied en wel het 48e onbekende gebied sinds dat ontdekkingstocht in 2006 is begonnen. Het gebied heet Iowa en ons doel is de hoofdstad van deze staat, die ooit door de Fransen Des Moines is genoemd. Stad van de Monniken.

en het woord monniken blijkt voor mij een sleutelwoord voor het einde van de avond, maar niet voordat wij, natuurgetrouw, het Capitool gebouw bezoeken van deze hoofdstad. Nu hebben we al veel zelf-geproclameerde mooiste Capitool gebouwen meegemaakt. Een daarvan ligt er in West Virginia en sceptisch gaan we deze ook bezoeken, met slechts een verschil, namelijk de bevestiging door de gerenommeerde reisboeken, die het stuk voor stuk eens met elkaar zijn dat Des Moines echt het mooiste Capitool gebouw heeft van deze 50 verenigde staten. En al vanuit onze hotelkamer zien we de gouden koepel en dat blijkt niet het enige wat blinkt in dit gebouw. Want naast de gouden beelden, met goud beklede schilderijen is met recht onze gids degene die echt uitblinkt en ons zonder horten of stoten verteld over de geschiedenis van het gebouw, de staat, de oogverblindende bibliotheek waar je afwachtend kijkt wanneer de trappen bewegen zoals ze dat doen in de Harry Potter films en ze weet te vertellen dat het slagschip de Iowa met een klein verschil is gebouwd als drie van haar zusterschepen. Want de USS Iowa was het enige schip met badkuip in plaats van een douche. Waarom? Omdat de Franklin D Roosevelt dit schip gebruikte voor zijn. transport naar de ontmoetingen met de Gaulle, Churchill en Stalin om veel dingen te bespreken, waaronder de 75 jaar geleden invasie in Normandie, waar dit land een hoofdrol speelt om Europa te ontzetten van de Nazi’s en later er voor zorgt dat een verenigd Europa veel beter blijkt dan de tijd voor 1945. Onthoud deze laatste zinnen, ik kom er morgen op terug, want ik realiseerde me vandaag dat junior veel erger is dan senior en dat we geen acht jaar aan Trump vast zitten, maar 16 jaar….

Terug naar nu, want het nu blijkt voor ons en ongeveer 300 pubermeisjes, die bij ons in het hotel veel belangrijker te zijn. Blijkbaar hebben wij dezelfde keuze voor stad en staat als tieneridool en Calvin Klein model, Shawn Mendes, die naast ons hotel in het overdekt (ook belangrijk) stadion vanavond gaat optreden. En terwijl wij ons gaan omkleden voor de avond en met moeite de incheckende ouders met hun 3000 puberende meisjes, maar met succes, weten te mijden, lopen we naar het stadje om daar prima te eten in restaurant Alba op 6th Avenue in East Village. Maar terwijl wij genieten van de gnocchi en steak pakken zich donkere wolken samen boven de stad van de monniken en lijkt het alsof de toorts van de lieve heer zich in één keer weet te richten op dit godvrezende staatje en haar hoofdstad.

Terwijl jullie in Nederland zich opmaken voor het hitteprotocol, krijgen wij maar liefst drie USA alerts, zoals het NL alert, door en maken we ons op voor een regenbui zoals alleen Noach heeft meegemaakt. Die was met zijn ark in ieder geval voorbereid, de meeste inwoners niet en alhoewel we het niet hebben gezien, worden auto’s meegevoerd als kleine bootjes om vervolgens versplinterd te worden door een boom. Dat we het niet gezien hebben is op zich een wonder, want de lucht was na de zonsondergang voor een uur meer dan genoeg verlicht door Donner en Bliksem. En terwijl wij maar een extra drankje nemen, al hopend op betere en vooral drogere tijden, heeft Robert een visioen van 300.000 puberende meiden die hun make-up in orde willen houden en al helemaal niet hun vers verkregen zoen van de toyboy willen laten afwassen door de nederdalende zondvloed. En door dat visioen weten we op tijd een Uber te bestellen, die ternauwernood een vloedgolf van 90 centimeter weet te overleven, maar op tijd is om ons op te halen voordat de vloedgolf van 3.000.000 puberende meiden zich uitstort over deze stad.

En door dit visioen eindigt deze zaterdagavond voor middernacht, iets wat we niet hadden voorzien omdat we graag gebruik hadden gemaakt van het nachtleven van dit toch wel toffe stadje in het midden van Trumpicana. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want door de zondvloed hebben we volop kunnen genieten van de achtenveertigste nacht in elk van de achtenveertig staten die met elkaar verbonden zijn; met andere woorden: “The Lower 48” en door mijzelf in te leven in het werk van een monnik en met teveel monnikenwerk weet ik daar een toepasselijke film van te maken, dat weergeeft hoe onze ontdekkingsreis heeft plaatsgevonden en alleen maar kan eindigen met de de titel hoe wij, Robert en Ramon, de achtenveertig aaneengesloten staten hebben ontdekt en misschien iets wat niet door iedereen wordt begrepen, vanwege Trumpicana, maar ondanks dat feit, die puist of beter die puisten van de aankomende 12 jaar, waardoor George W. een geweldige president lijkt en ook echt is, ondanks dat zijn we nooit meer hetzelfde en zijn al die 48 staten, met al haar natuur, eigenaardigheden en al die geweldige mensen, die echt anders zijn dan de heersende president, waar ze wel voor hebben gekozen, dat alles is ons dierbaar. Geniet van de foto’s en het filmpje, terwijl wij ons voorbereiden op de Rockies, de tweede tijdzone en een totaal omgegooide reis.

De Film: The Lower 48

Na 15 bezoeken aan de Verenigde Staten in 13 jaar en 17 dagen is het eindelijk zover… We hebben in alle Lower aaneengesloten 48 States geslapen. Iets wat minder dan 1% van alle Amerikanen ooit heeft gedaan en op deze prestatie van formaat zijn we ontzettend trots.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
4 reacties
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.