Weather conditions: Bad

Weather conditions: Bad

1280 857 Robert

We rijden momenteel op de US93 van Twinn Falls Idaho naar Ely in Nevada, terwijl ik (Robert) het verslag mag maken van onze dag van gisteren van Jackson Wyoming naar Twinn Falls. Alle tijd om te tikken want het is maar een weg en de volgende afslag is over 173 mile.

We konden in Jackson wat langer blijven liggen gelukkig want de vorige avond is behoorlijk laat geworden (zie verslag van gisteren). Nadat we hadden ontbeten in de Silver dollar Grill (ik weer aan de eieren en Ramon een fruit ontbijt), zijn we op pad gegaan. Het was koud buiten en de wolken hingen tot op straatniveau. Het leek zelfs iets te sneeuwen. De route zou gaan via de 22, 33 en 31 richting Idaho falls waar we interstate 15 zouden nemen naar Twinn Falls. Verwachtte aankomsttijd zo tegen drie uur. We moesten meteen klimmen de bergen in omdat Jackson omgeven is door de hoge bergen van Teton. Naarmate we hoger kwamen begon het steeds harder te sneeuwen en de temperatuurmeter in de auto gaf -2 graden Celsius aan. Op de top van de berg moesten we echt langzaam rijden omdat er een pak sneeuw op de weg lag. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. We zagen zelfs nog een wolf langs de weg staan. Helaas konden we hier geen foto van maken. Naarmate we de berg afdaalde klom de temperatuurmeter weer naar een graad of 7 en warmer hebben we het die dag ook niet gehad.

Idaho is nou niet meteen onze favoriete staat (en ook niet van menig Amerikaan kwamen we gisteren in de bar ook achter). Homosexualiteit is zelfs bij law nog verboden. Kortom een achterlijke staat waar we niet te lang willen blijven.

De Interstate leidde ons naar Twinn Falls, beroemd om de watervallen die zelfs nog hoger zijn dan die van de Niagara. De watervallen liggen in de Snake River waarvan de oorsprong in Yellowstone ligt en uiteindelijk uitkomt in de Columbia River (westelijk van de Continental Divide) De Continental Divide zijn de Rocky mountains die het continent opsplitst. Alle smelt- en regenwater wat oostelijk wegstroomt komt uiteindelijk in de Atlantische Oceaan terecht. En alles wat links (westelijk) wegstroomt vindt haar weg naar de Stille Oceaan. Zo ook de Snake River.
De watervallen van Twinn Falls stond voor vandaag zeker op het programma maar door de regen hebben we maar besloten die niet te bezoeken. Zo kwamen we al redelijk vroeg tegen half drie in Twinn Falls aan. Het plaatsje zelf is vreselijk en er is absoluut niets te doen. Ons hotel, die Hilton, was uistekend. We besloten om er maar een rustige middag en avond van te maken. We zitten ongeveer op de helft van de vakantie, en dan is het tijd om de was te doen. Nadat we genoeg muntjes hadden verzameld om drie wasjes te kunnen draaien en was in de machines hadden gedaan ben ik een uurtje gaan zwemmen en relaxen in het zwembad en whirlpool en Ramon heeft wat filmpjes lopen editen voor de blog.

Een uur later kwamen we tot de ontdekking dat er drie t-shirts verbleekt waren door chloor. Waarschijnlijk heeft in een van de wasmachines nog wat chloorresten gezeten (wellicht achtergelaten door een schoonmaker). Balen want die shirtjes kunnen worden afgeschreven. En helaas niet op de verzekering omdat we 200 euro eigen risico hebben. Ondanks het waarschuwingsbordje in de laundry dat het management op geen enkele wijze aansprakelijk is besloten we toch om ze wel aansprakelijk te stellen. De manager was de volgende ochtend pas aanwezig en we hebben de t-shirts bij de balie afgegeven. Ook het zwembad had meer chloor in het water dan goed voor mij is, want mijn ogen waren na het zwemmen knalrood en ik had een mistige waas voor de ogen. Wel even schrikken, maar gelukkig trokt het na een paar uurtjes weer weg.

Het avondprogramma bestond uit een bezoek aan het restaurant Jakers. Een druk bezochte grill en vis restaurant op een kwartiertje loopafstand van het hotel. Toevallig zat achter ons nog een Nederlands stel die met een groep een busreis door Amerika aan het maken waren. Na een biefstuk voor mij en bord met pasta voor Ramon en gebruik gemaakt te hebben van de happy hour zijn we tegen tienen weer naar het hotel gewandeld. Het hotel was al in diepe rust. Dus ook wij besloten om op de kamer nog een afzakkertje te nemen. Ik ben nog wat gaan lezen en Ramon heeft nog wat computerdingetjes gedaan waarna het licht voor ons doen redelijk vroeg uitging. Vandaag helaas geen foto’s.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017