Urban Hiking

Urban Hiking

960 1280 Robert

We hadden geen haast deze zaterdag in San Francisco. Het was natuurlijk niet ons eerste bezoek aan de stad, dus de headlights hadden we natuurlijk al gezien. Oorspronkelijk was het plan voor vandaag om weer fietsen te huren en de Golden Bridge route te fietsen. Dat was in 2013 erg leuk en dat zou dit keer ook een leuke activiteit zijn. Echter bij het wakker worden rond 10:00 was het behoorlijk fris en behoorlijk bewolkt. We vonden een webcam van de Golden State bridge die live liet zien dat de brug geheveld was in laaghangende bewolking.  Dus we moesten een ander plannetje verzinnen.

We aten een laat ontbijt/brunch bij Kitchen Story vlakbij het hotel. Nog steeds laten we ons verleiden door met z’n tweeën een ontbijt te bestellen. Het gevolg was ook dit keer dat we beiden veel te veel toast, eieren, frites en gebakken aardappelen hadden. Maar goed, tijdens het eten hadden we afgesproken om te gaan wandelen naar Presedo van San Francisco. Oorspronkelijk een Spaans fort uit 1776 als onderdeel van de kolonisatie van Noord Californie. later ging het over naar de Mexicanen tot het fort in 1848 in Amerikaanse handen kwam. Vanaf 1994 heeft het geen militaire bestemming meer maar is het onderdeel van het Golden Bridge National Recreation Erea. De wandeling er naar toe duurde ongeveer 1.5uur.

Het was een prima wandeling met af en toe zeer mooi doorkijkjes richting downtown en over de baai van San Francisco met Alcatraz en de in nevelen gehulde brug. Naarmate we dichter bij de baai kwamen werd het ook een stuk kouden. Ons eindpunt van de de wandeling was, nadat wee koffie hadden gedronken bij de Starbucks in het Presidio, West Bluff Picknick area. Doordat het zo koud was besloten we snel via het Paleis voor schone kunsten, een kolossaal Neo Klassiek bouwwerk  wat een restant is uit de wereld tentoonstelling van 2015, met het opbaar vervoer terug te gaan naar het hotel in Castro.

Onze Apple Watches informeerden ons al dat we meer dan 15km hadden gelopen. Het is een keer genoeg. Echter de bus naar het hotel liet op zich wachten, waardoor we besloten om met de Uber terug te keren naar het hotel. De efficiënte Uber was binnen 3 minuten om ons op te pikken en in een warme luxe auto met een alleraardigste chauffeur oorspronkelijk uit El Salvador bracht ons in een 25 minuten voor 13 dollar terug naar het hotel.

Ondertussen was het al tegen vijven en besloten wat te gaan snacks bij de Mexicaan Hecho naast ons hotel. Ramon heeft daar een uurtje aan de blog gewerkt, onder genot van een quesadillas terwijl ik tijd had om een studie te maken van waar we vanavond zouden gaan eten. Ik kam uit op Namu Gaji, een populaire Koreaan op Dolores en 18th street. Daar hebben we om 21:00 uur afgesproken.

We hebben daar beide heerlijk een kookpot gehad met rijst en dingetjes waarvan we ook niet precies wisten wat het was. Slim van ons om te delen want we hadden weer meer dan voldoende voor ons tweeën. De rest van de avond hebben we doorgebracht bij een aantal verschillende horeca gelegenheden op de route terug naar ons hotel.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017