The Wonders of Oregon

The Wonders of Oregon

1280 960 Robert

Je kunt een jetlag in de vakantie ook in je voordeel laten werken door ’s ochtends lekker vroeg rond een uur of zeven al op te starten om dan helaas tegen achten te ontdekken dat de ontbijtzaal van het hotel wordt omgebouwd voor Mothers Day brunch. Commercieel gezien voor de Amerikaanse horeca een zeer belangrijke dag. Ik hoorde overigens op het ochtendnieuws in Portland dat de gemiddelde USA moeder voor 200 dollars aan cadeaus krijgt. Ik voelde me wel een beetje opgelaten met mijn doosje bonbons van 10 euro. Dus wij toeristen moesten uitwijken naar een alternatief op loopafstand van het hotel. Dat vonden wij al snel bij de Starbuck. Tegen half negen was de auto gepakt, en konden we Apple Carplay instellen op onze tussenbestemming van de dag: Smith Rock State Park, een van de zeven Wonderen van Oregon.

De rit verliep voorspoedig. Het weer was prachtig. De stemming was uitgelaten. We volgden de I84 Oost door de Columbia River Gorge, ook een van de zeven wonderen van Oregon naar Wood Village. Daar volgden we de prachtige route USA 26 Zuid helemaal via Smith Rock naar Bend, onze eindbestemming van vandaag. De Highway 26 loopt langs Mount Hood, laat dat nou ook een van de zeven wonderen van Oregon te zijn,. Dus je kunt je voorstellen dat het een prachtige dag gaat worden 😊.

Hebben we al verteld dat we een drone hebben gekocht. Een vet klein superslim apparaatje (DJI Mavic Air) die volgens alle Youtube bloggers hele gave filmpjes kan maken. We vonden dat Mount Hood vanuit de lucht erg mooi moest zijn. Dus onze eerste drone filmpjes zijn van deze prachtige vulkaan! Na ons speelkwartiertje met de drone zijn we snel doorgereden naar Smith Rock State Park. Daar kwamen we rond een uur of 2 aan.

Vlak voor SMST zijn we naar een diepe canyon over de Crooked River gereden die overspannen werd door een spoor- en een autobrug. We hebben gelachen om het waarschuwingsbordje om de honden in de auto te laten omdat velen de dood hebben gevonden door van de cliff af te springen.

Smith Rock State Park is een deep river canyon en vooral bekend om de vele rock climbers. Er loopt een mooie moderate trail van 6 kilometer door het park die over en om de grootste rock heen gaat. Het is een populair park, het is zondag, prachtig weer en ook nog moederdag, dus het was best druk. Nadat we een parkeerplek hadden gevonden en onszelf met de rugzakken hadden opgezadeld zijn we de trail gaan lopen. De route was adembenemend om twee reden. De uitzicht was prachtig en de route, de steile bergwand op, was best zwaar. Volgens onze sporthorloges een equivalent van bijna 100 trappen. Ja we waren ook best trots op ons, net als jullie lezers 😉. Wat vooral erg indrukwekkend was, waren de vele rock climbers die overal in het park, als vliegen tegen de muur, aan de steile rotswanden hingen. Na twee uur doorstappen waren we terug bij de auto en vervolgden we onze rit naar onze eindbestemming; Bend in Oregon.

In Bend werden we verwacht bij de Double Tree by Hilton. Na de vlotte incheck zijn we het stadje ingelopen voor wat bier en sushi. Maar ook nu had de jetlag ons tegen 21:00 weer volledig in zijn greep. Mede door de pittige hike lagen we voor 22.00 uur tevreden te slapen in ons Hilton bedje 😊

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
2 reacties
 • Gerard en Trudy 15 mei 2018 om 21:07

  Hoi jongens wat een prachtige plaatjes en verhalen weer en Robert voel je niet bezwaard over Moederdag want ik heb al een stofzuiger mixer , föhn geurtjes en bloemetjes bij de vleet , de bonbons zijn heerlijk dus helemaal goed.

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017
 • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
 • A Moment Apart / van Odesza / route 2018