The Wild & The West

All good things are wild and free

Henry David Thoreau

The Wild & The West

3872 2592 Ramon

Terwijl ik zojuist de belangrijkste papieren en documenten bij elkaar heb gelegd en de strijkbout aan het opwarmen is om de laatste bloesjes en t-shirtjes in strakke snit in de koffer te deponeren begin ik aan het allereerste verhaal van, een zo mogelijk, nog mooier avontuur; So We Discover The Wild & The West.

Zoals altijd blik ik altijd even terug op de voorbereiding van dit avontuur omdat er altijd wel iets gebeurd gedurende de voorbereiding wat de moeite van het vermelden waard is… Want onderhand staan we er wel om bekend om op het laatste moment nog wat veranderingen toe te passen, of anders doen andere dat wel voor ons…

T-18 maanden…
Want de voorbereidingen op deze reis begonnen eigenlijk al begin 2012. We kwamen er op dat moment eigenlijk niet zo goed uit; gaan we de Continental Divide ontdekken of gaan we naar de Oostkust, omdat daar ook nog veel te ontdekken viel en we waren er eigenlijk alleen maar in het eerste jaar van onze Amerika vakanties geweest. Zoals jullie weten hebben we voor het laatste gekozen en we hebben heerlijke tijden meegemaakt in de staten die aan het begin hebben gestaan van het ontstaan van de Verenigde Staten. Maar, tot onze eigen verbazing, misten we wel een stuk natuur waar de westkant van Amerika zo beroemd om is en daarom was het al snel besloten om in 2013 terug te keren naar het westen en speciaal de Rocky Mountains; ook een gebied waar we te weinig aandacht hebben besteed in de afgelopen 8 avonturen.

T-6 maanden…
Zo gezegd en zo gedaan, althans op de wijze zoals we dat altijd doen met veel gepuzzel en onderhandelingen 😉 Ik heb de woorden Continental Divide al genoemd en dat was ook ons uitgangspunt. Vind een begin- en eindplek in de buurt en klaar is de reis. Maar om nu te beginnen in Tucson,door alleen maar te rijden door natuur en te eindigen in Portland dat is natuurlijk niet sexy genoeg, daar moet een sexy stad bij zoals Los Angeles. Steeds verder puzzelend, steeds meer concessies doen en steeds meer Mijlen in het vooruitzicht zagen we zelf wel in dat het domweg een onhaalbare reis zou worden en na een goede drie weken hebben we dan ook een groot kruis gezet door de reis en zijn we weer opnieuw begonnen met als uitgangspunt nog altijd diezelfde Continental Divide.

En alweer die woorden: Continental Divide… Gedurende deze vakantie ga ik hier uitgebreid op terugkomen, voor nu zeg ik dat het iets met water te maken heeft en dat dit een lijn is die dwars door de Rocky Mountains loopt die we een groot gedeelte gaan volgen.

Nadat we de route eindelijk vast hebben gesteld, zijn we alles er omheen gaan plannen; de vluchten, goede hotels en natuurlijk onze belangrijkste reisgenoot de auto. En natuurlijk zijn we aan het plannen geslagen wat we allemaal willen gaan zien; welke prachtige routes we gaan rijden en welke trails we gaan lopen in de hoop dat we wildlife tegenkomen. En gelukkig hebben we voldaan aan onze eigen verwachtingen, want op het laatst hebben we zelfs nog een plaats en een hotel toegevoegd aan de reis om optimaal te kunnen genieten van al het natuurschoon wat we gaan tegenkomen. Uitstekende voorbereidingen en vreugde verhogende zaken, tot dat…

T-1 maand
Tot dat mijn toekomst bij mijn werkgever ineens onzeker werd. Het lijkt wel alsof we de laatste jaren elke keer tegen verrassingen aanlopen zo vlak voor de vakantie; goed of slecht. Dat maakt je ook wel weer flexibel want we hebben nog geen 5 minuten nagedacht of we de vakantie wel door moesten laten gaan. Die gaat gewoon door, maar de voorbereidingen kwamen wel stil te liggen. Lang verhaal kort (ja ik kan kort zijn :D)… Nu een week geleden heb ik gehoord dat ik ergens anders een briljante carrière ga vinden. Ik had het graag anders gezien en ergens geloof en hoop ik dat ik de Heintje Davids van AkzoNobel ga worden.

The Wild & The West
Veel woorden heb ik nu al weer opgeschreven; 676 om precies te zijn en jullie weten nog steeds niet wat we gaan doen en daar komt nu verandering in.

En wederom is het ons weer gelukt om een geweldige rit in elkaar te zetten en, alhoewel dit niet de route is die we voor ogen hadden, mogen we en vinden we dit eigenlijk wel de koningsrit. Startende vanuit Denver dwars door het massief dat de Rocky Mountains heet, waar we overweldigd worden door oogverbluffende natuur en onze Amerika ervaring letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte wordt gestuwd. Na al het natuurgeweld; “The Wild”, maken we de oversteek naar de westkust; “The West” en doen we de vrije steden Seattle en Portland aan met daarna nog een tussenstop in een National Park en een rustig gokmomentje in Reno om uiteindelijk af te sluiten in San Francisco. Al met al het recept voor een geweldige vakantie, waar we van gaan genieten. De rit is echter niet zo goed voor onze missie want we doen slechts 1 nieuwe staat aan en wel Oregon. En natuurlijk, na acht eerdere avonturen in de Verenigde Staten, zit er overlap met de eerdere reizen, best veel eigenlijk. Maar 1 dag in Yellowstone National Park is natuurlijk niet voldoende voor een gebied wat net zo groot is en Nederland. En Denver, Seattle en San Francisco waren zo leuk dat ze meer dan de moeite waard zijn om te herontdekken.

Verrassingen
Want naast deze geweldige reis staan jullie en wijzelf nog wat verrassingen te wachten. Uiteraard zijn we straks helemaal bepakt en bezakt klaar om te vertrekken naar Schiphol. Maar ook qua technologie zijn we weer helemaal up-to-date, er wordt dan ook geen boom verspild gedurende deze reis want alle naslagwerken zijn geschreven in nullen en enen. Maar er is meer…. En dat zullen jullie merken als het zo ver is. Ik schreef al dat wij ook verrast zullen worden, want in Seattle heeft Robert een dag voor mij georganiseerd en ik heb hetzelfde gedaan voor hem in Portland. En beide weten we van elkaar niet wat we die specifieke dag gaan doen. Spannend!

www.sowediscover.nl
Wat waren we en zijn we trots op onze website. Vorig jaar draaide hij nog op onze eigen server, maar deze bleek volgens jullie en onszelf toch wat aan de trage kant. Daarom heb ik de site verplaatst naar een andere server en opnieuw opgebouwd. Althans daar was ik mee bezig totdat we een maand geleden voor die verrassing kwamen te staan. Ik ga er vanuit dat iedereen begrip heeft voor het feit dat de zin minder was. Voor deze vakantie betekent het niets; jullie kunnen gewoon genieten van de verhalen, foto’s en video’s. Op deze site en op de diverse social media kanalen. Echter, door de verplaatsing zijn alle foto’s verloren gegaan en ik had de puf er niet voor om ze terug te zetten. Komt wel weer…. De verhalen zijn overigens gewoon beschikbaar, het ziet er gewoon wat kaal en niet geheel foutloos uit.

T-1 dag….
En terwijl ik begin aan deze laatste paragraaf zijn we er helemaal klaar voor om te vertrekken richting Schiphol. De koffers zitten vol met keurig gestreken kleding, de papieren liggen paraat en wij… Wij hebben er zin in om wederom een geweldig avontuur te gaan beleven. We vinden het leuk als jullie ons dagboek volgen, maar het is een dagboek en dit doen we uiteindelijk voor ons zelf.

Dat geschreven hebbende druk ik zo op de publiceer knop, sluiten we de voordeur, spreken we elkaar weer aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en presenteren wij jullie: So We Discover – The Wild & The West.

Beste lezers , wij verklaren deze blog voor de negende maal voor geopend maar we laten jullie niet gaan zonder weer een fraaie film met een lekker deunt uit een beroerde film te tonen die onze route weer geweldig visualiseert.

Robert en Ramon

De Film: The Wild & The West

En wederom is het ons weer gelukt om een geweldige rit in elkaar te zetten en, alhoewel dit niet de route is die we voor ogen hadden, mogen we en vinden we dit eigenlijk wel de koningsrit. Startende vanuit Denver dwars door het massief dat de Rocky Mountains heet, waar we overweldigd worden door oogverbluffende natuur en onze Amerika ervaring letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte wordt gestuwd. Na al het natuurgeweld maken we de oversteek naar de westkust en doen we de vrije steden Seattle en Portland aan met daarna nog een tussenstop in een National Park en een rustig gokmomentje in Reno om uiteindelijk af te sluiten in San Francisco. Al met al het recept voor een geweldige vakantie, waar we van gaan genieten. De rit is echter niet zo goed voor onze missie want we doen slechts 1 nieuwe staat aan en wel Oregon. Hier een visualisatie van onze reis.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | love2travel | USA admirer despite Mr. #fakenews

Alle verhalen van:Ramon
2 reacties
 • Joyce Leidelmeijer 10 juni 2013 om 01:08

  Hoi Ramon en Robert,
  Ik heb het deel van jullie voorbereidingen en het begin van de reis al gelezen. Leuk hoor en geniet ervan. Ramon ff weer wat te zeuren van mijn kant 🙂 Als je op de foto komt/gaat let dan ff om jouw smoelwerk je weet wel wat ik bedoel. De lippen niet te stijf op elkaar. Kijk maar hoe Robert erop staat. Een glimlach of de tanden bloot staat veel leuker. Sorry sorry maar moest dit toch ff kwijt. In ieder geval veel plezier en lees graag jullie belevenissen.
  Dikke knuffs
  Joyce

  • Ja ja, tante Joyce! Ik ben nou eenmaal slecht op foto’s…. Leuk dat je ons volgt…

   Dikke knuffel terug!

Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | love2travel | USA admirer despite Mr. #fakenews

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
  • North and South divide / van Pastiche / route 2012
  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
  • Daybreak / van Overwerk / route 2017
  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018
  • Heaven / van Avicii / route 2019
  • Heaven / van Avicii / the lower 48
  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres: https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Analytics
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit anoniem gevolgd door Google Analytics, op basis van je eigen instellingen kunnen wij dan zien uit welk land of stad je komt, maar ook welk type browser of operating systeem je gebruikt. Daarnaast zien we hoe lang en hoe vaak een gebruiker op de site is geweest. Nogmaals dit is volledig anoniem. We doen dit om te zien hoe vaak deze site wordt gebruikt. 

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.


     Privacy Voorkeuren

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy statement te klikken op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer de Google Analytics volgcode
     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.