The Road to Nowhere

Nowhere to go but anywhere

Jack Kerouac

The Road to Nowhere

3872 2592 Ramon

Voordat we een nieuwe blog beginnen en als ik weer een introductie wil schrijven, lees ik altijd weer, met veel plezier, onze voorgaande blogs en vooral de introducties. En al doende kom ik tot de conclusie dat er ten opzicht van een jaar geleden niet heel veel veranderd is. Nu kan ik natuurlijk de eerste alinea rechtstreeks kopiëren, maar ik zal het voor jullie samenvatten; er is nogal wat gebeurd de laatste tijd, de mist is wederom opgetrokken, we hebben er zin in en we gaan er helemaal voor.

Hoe de reis is ontstaan?
Maar laat ik bij het begin beginnen en dat is ergens eind januari. Terwijl we nog half gebruind waren van onze Florida trip hebben we uit de digitale prullenbak de allereerste route van vorig jaar geplukt en zijn we op basis daarvan onze route gaan plannen. Deze route werd vorig jaar verworpen vanwege de mogelijke lage temperaturen in de maand mei, nu gaan we een maand later en is de lage temperatuur niet meer van toepassing; althans daar hopen wel op. Nu konden we niet de reis een op een vertalen, want daar zouden te veel doublures met vorig jaar inzitten, maar door eenvoudig de stad te veranderen waar we gaan starten, de tussenliggende steden aan te passen en vervolgens in te haken halverwege de originele route van vorig jaar, hadden we binnen een paar dagen de route compleet en het voelde meteen helemaal goed.

En dat gevoel bleef! Bijzonder, want de afgelopen jaren hebben we altijd wat weten te veranderen omdat onze onderbuiken aan ’t rommelen waren. Het gevoel bleef totdat er weer het een en ander gebeurde in ons, overig zeer goede en mooie, leventje. Misschien ontnam ons dat de tijd om iets aan de route te veranderen. Maar zeer zeker de tijd om de reis voor te bereiden.

Maar toen de, spreekwoordelijke, mist was opgetrokken, nu ruim anderhalve week geleden, zijn we hard aan de slag gegaan om deze reis wederom een groot genot en succes te laten worden. En in die anderhalve week is gelukkig de zin ook teruggekeerd en… hebben we ook kunnen vaststellen dat deze reis naar nergens weldegelijk ergens om gaat.

The Road to Nowhere
Natuurlijk leidt onze reis tot een einddoel, maar de titel staat meer voor het gebied dat we gaan verkennen. Rondom 1800 lag de landsgrens van de Engelse kolonie bij de Mississippi. Alles ten westen van de rivier was onbekend terrein voor de Amerikaanse Engelsen en vanuit Chicago en St. Louis begon men ontdekkingsreizen te starten om het gebied achter de rivier te verkennen. Alhoewel wij nu elke plek ter wereld kunnen zien via Google Maps, was het toentertijd, ze waren nog maar net gewend aan het feit dat de aarde niet vlak maar rond is, natuurlijk een groot avontuur, waarbij velen mensen het leven zouden laten. De wegen die werden aangelegd werden dan ook de wegen naar nergens genoemd; The Road to Nowhere.

Uiteindelijk, rondom 1850, werd het einde van de weg gevonden; de grote oceaan. Maar de wegen vlakbij deze oceaan, met bijbehorende natuur, steden en mensen, hebben wij allang ontdekt. Voor nu staat het onbekende gebied, ten westen van de Mississippi en ten oosten van de Rocky Mountains op het programma; The Great Plaines oftewel de grote vlakte. Vertrekkend uit muziekstad New Orleans rijden we noordwaarts, via steden als Little Rock, Kansas City en Omaha. Dan gaan we oostwaarts naar de uitlopers van the Rockies om de Badlands en 4 presidenten te ontdekken. Vervolgens trekken we weer naar het oosten via het sexy Bismarck in North Dakota en de tweelingstad om uiteindelijk te eindigen in de winderige stad; Chicago. Onze favoriete stad in de Verenigde Staten.

En wat we gedurende reis gaan tegenkomen? We weten het niet. Het zullen zeker geen hoge bergen zijn, geen woestijnen zijn en geen prachtige geërodeerde bogen zijn. Maar wat dan wel? Het zullen meer uitgestrekte korenvelden zijn, langgerekte wegen zijn zonder enige bocht, een plaatselijke tornado en een reis die je in geen enkele reisgids kan terugvinden. En dat laatste maakt deze reis zo speciaal; het onbekende, misschien later ook onbeminde, maar in ieder geval met een geweldig start- en eindpunt. En we werken aan onze missie! De missie om in alle staten “of these United States” te overnachten, te ontdekken. Op dit moment hebben we al 23 staten bezocht en hebben er geslapen. Na deze reis kunnen we er maar liefst 8 nieuwe staten bijschrijven en zitten we na zeven trips ruim over de helft.

Ook dit jaar doen we ons best om de site bij te houden en we vinden het leuk als jullie ons gaan volgen. Mocht dat niet lukken via deze site, dan kan dat ook nog via 9 social media kanalen. Lukt het helemaal niet? Ook prima, want uiteindelijk schrijven wij de verhalen, publiceren we de foto’s en films voor onszelf.
Ons realiserend dat we dit weer mogen doen, kunnen doen, openen wij met gepaste trots deze zevende blog, maar niet voordat wij jullie op twee manieren onze reis laten zien.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

De Film: The Road to Nowhere

Zoals je al hebt kunnen lezen, was het plannen van deze trip totaal geen probleem. Nu nog hopen dat het natuurgeweld ons bespaart blijft, zodat we volop van deze geweldige reis kunnen genieten.

Om te zien hoe onze reis naar nergens, maar ons uiteindelijk toch in the windy city zal brengen, verloopt, ben ik weer even achter m’n MacBook gekropen en met een heel handig programmaatje de reis gevisualiseerd. En wat voor een rit! Een tocht die ons leidt naar maar liefst 14 gehuchten, dorpen, steden en de derde metropool van de Verenigde Staten. Een tocht ten westen van de rivier de Mississippi/Missouri door 12, waarvan 7 nog nooit bezochte, staten, met elk weer zijn eigen gewoontes, regels, natuur en mensen. Een tocht die maar weinig toeristen zullen rijden; het wordt niet voor niets “The Road to Nowhere” genoemd. Maar wij hebben er ongelofelijk veel zin in om dit niemandsland te ontdekken en ons voor de zevende maal over te geven aan dit geweldige land; the United States of America.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | love2travel | USA admirer despite Mr. #fakenews

Alle verhalen van:Ramon
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | love2travel | USA admirer despite Mr. #fakenews

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
  • North and South divide / van Pastiche / route 2012
  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
  • Daybreak / van Overwerk / route 2017
  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video
  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018
  • Heaven / van Avicii / route 2019
  • Heaven / van Avicii / the lower 48
  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres: https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Analytics
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit anoniem gevolgd door Google Analytics, op basis van je eigen instellingen kunnen wij dan zien uit welk land of stad je komt, maar ook welk type browser of operating systeem je gebruikt. Daarnaast zien we hoe lang en hoe vaak een gebruiker op de site is geweest. Nogmaals dit is volledig anoniem. We doen dit om te zien hoe vaak deze site wordt gebruikt. 

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.


     Privacy Voorkeuren

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy statement te klikken op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer de Google Analytics volgcode
     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.