The First Crossing

The First Crossing

1024 768 Ramon

Het is weer dat favoriete moment! Want, alhoewel het uitzicht vanuit deze koffiegelegenheid weer heel anders is dan de andere keren, is het vroeg, de eerste volle dag in ons favoriete vakantieland, er staat een kop koffie naast mijn laptop en ik ben het eerste echte verhaal aan het tikken op mijn geliefde Macbook. We schrijven 16 juni, zes uur ’s ochtends en ik kijk uit op authentieke 18e eeuws gebouwen die vermengt staan met de machtige 20e eeuwse wolkenkrabbers van de stad Baltimore in de staat Maryland… Die laatste 5 woorden zijn op zich al een high vife momentje straks als Robert zich uit zijn nest weet te werken over een uur of twee, maar dat is een verhaal voor morgen over vandaag en staat dat luie gedrag wat in een beter daglicht als ik nu ga beginnen aan het verhaal van gisteren.

En dat verhaal begint om half zeven ’s ochtends in het Steigenberger, waar we voor een geweldige prijs en een gratis upgrade ons goed hebben weten op te laden voor de grote oversteek vandaag, want voordat we aan onze eigen oversteek kunnen beginnen hebben we natuurlijk een oceaan te slechten en ik schrijf het misschien niet vaak, maar zeg het wel vaak; er is echt geen betere startplaats dan Schiphol. Ik kan dit niet genoeg benadrukken, want dit bedrijf maakt het steeds gemakkelijker en steeds veiliger om te reizen. Want nadat we de koffer op een geautomatiseerde baan hebben achtergelaten, de paspoortcontrole plaatsvindt op basis van biometrie en niet de nukken van een te dikke douane beambte en als uiteindelijk een te vriendelijke beveilingsbeambte zegt, terwijl wij ons al willen ontdoen van riemen, schoenen en flesjes water, niet nodig joh, leg alles op de band, laat je laptop in de tas, je fles water erbij en loop door de poort terwijl wij de inhoud van je tas laten controleren. Voor iemand met een verleden van vliegangsten is een dergelijke relaxte omgeving, terwijl je weet dat alles toch goed wordt gecontroleerd, een geschenk uit Heaven, om even op de mooie deuntjes van Avicii voort te borduren van het filmpje van gisteren.

En zo gebeurt het dat onze Airbus klokslag 10 uur zich vrij weet te maken van de zwaartekracht en aankoerst op 10 kilometer hoogte richting JFK aan de overkant van de Atlantische Oceaan om na 7 uur gecontroleerd de zwaartekracht haar werk laat doen, zodat we veilig landen landen terwijl we in de verte de majestueuze skyline van New York City zien. Tja, en wat er in die zeven uur precies is gebeurd? Ik moet eerlijk zijn, daar kan ik door de happy pil van onze huisarts, niet al te veel over vertellen, behalve dat ik ongeveer een half uur wakker ben geweest om twee maaltijden te eten om vervolgens weer in slaap te vallen. Als ik Robert mag geloven heeft de piloot de motoren iets meer power gegeven om boven het geluid van mijn gesnurk uit te komen, maar dat is dan ook het enige noemenswaardige deze vlucht.

En zo zijn we weer in ons geliefde vakantieland, het land van de onbegrensde mogelijkheden…. Maar dan moet je wel eerst die grens over en zo begint wederom een uur van het schofferen van toeristen met vragen waarom we toch in hemelsnaam geld in dit land willen uitgeven. En ik me echt moet verbijten niet te antwoorden: “dat vraag ik me ook af!” en begin te dromen dat als ik president van de EU zou zijn, ik een aparte lijn, EEN lijn, voor burgers uit de USA zou maken bij elke grensovergang en er 1 per uur zou door laten terwijl er nog 15 andere lijnen zijn die geheel niet gebruikt worden. Maar goed, zelfs hier is de automatisering enigszins toegeslagen en uiteindelijk worden we al na een uur uitgekotst om onze volgende vlucht ruim op tijd te halen. Een uur durende vlucht in een wel heel klein vliegtuigje, slechts 30 mensen met alleen maar vrouwelijk personeel aan boord (slik). Maar zelfs dat blijkt geen probleem te zijn, althans dat heeft Robert me verteld, want de happy pil was blijkbaar nog niet helemaal uitgewerkt.

Maar dan is het toch echt zover… We zijn aangekomen op het internationale vliegveld van Baltimore en haar tweelingstad Washington D.C. en als je eenmaal door de douane bent is een vlucht net een rit met de bus of metro want je loopt gewoon het vliegveld af nadat je koffer wederom opdeelde plek als jij is aangekomen. Van het ene vervoersmiddel pakken we de volgende, light rail. Die weliswaar ons in een half uur in downtown Baltimore brengt, maar qua moeizame en piepende geluiden allesbehalve light is.

En dan is het 16.00 uur lokale tijd, we zijn ingecheckt in ons mooie hotel in het hartje van Baltimore, gaan we een poging doen om te wennen aan de omgeving, want Baltimore blijkt toch wel ruwe stad te zijn, vinden we al snel de lokale T-Mobile shop om onze iPhones een maand lang te voorzien van een andere sim, die we traditiegetrouw installeren in onze Chinese bistro installeren onder het genot van Aziatische hapjes en dat allereerste verdiende vakantiebiertje. Informeren we de familie van de gewijzigde nummers en nemen nog eenzelfde rondje bij diezelfde bistro, om vervolgens terug te keren naar de hotelkamer om heel even de ogen dicht te doen…

Nou ja, heel even…. Dat gold voor Robert, want alhoewel de happy pil was uitgewerkt, bleek ik gewoon heel moe en heeft Robert lang alleen beneden in de hotelbar gezeten om pas rond een uur elf ’s avonds door mij vergezeld te worden voor een biertje en een vlotte snack, om daarna beide voor het begin van de volgende dag op bed te gaan liggen en heerlijk beginnen te dromen over onze grote oversteek.

En terwijl ik die laatste zin op schrijf en het stukje herlees over onze eerste oversteek, bedenk ik me dat het wellicht beter was geweest dat Robert iets over vandaag had moeten schrijven, aangezien hij het intensiever heeft meegemaakt dan ik zelf. Maar tot de conclusie kom, dat het na exact 1000 woorden daar al lang te laat voor is.

 

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
6 reacties
 • Inderdaad ….. schrijven kun je! Mooi verhaal weer! xxx

 • Hé guys,

  Wel ook even een fotootje als jullie straks jullie asociaal grote bak weer op gaan halen!! Ook van het interieur!
  Enjoy!

  Gr.
  Bas

 • Heel leuk dat ik jullie ook mag volgen tijdens jullie rondreis, als collega van Robert. En wat een toeval jou weer te treffen Ramon…….na al die jaren. Veel plezier en geniet er van.

  • Hey Jan, wat leuk dat je ons wilt volgen. En de wereld is klein, zo klein blijkbaar dat we 30 jaar na dato weer met elkaar in contact komen. We gaan er zeker van genieten! Thanks, Robert en Ramon.

Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

   Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

   Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

   Credits

   Website
   Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

   Muziek

  • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

  • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

  • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

  • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

  • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

  • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

  • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

  • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

  • North and South divide / van Pastiche / route 2012

  • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

  • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

  • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

  • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

  • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

  • Daybreak / van Overwerk / route 2017

  • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

  • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

  • Heaven / van Avicii / route 2019

  • Heaven / van Avicii / the lower 48

  • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

  • Disclaimer

   Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

    Wie zijn wij

    Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

    https://www.sowediscover.nl.

    Welke gegevens verzamelen we en waarom

    Reacties
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

    Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

    Media
    Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

    Contactformulieren
    Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

    Cookies
    Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

    Ingesloten inhoud van andere websites
    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

    Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
    Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

    Jouw informatie/data

    Met wie we jouw data delen
    Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

    Hoe lang we jouw data bewaren
    Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

    Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

    Welke rechten heb je over je data
    Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

    Waar we jouw data naartoe sturen
    Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

    Onze contactinformatie

    Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

    Hoe we jouw informatie/data beveiligen

    Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

     Privacy Settings

     Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

     Activeer/deactiveer Google lettertypes
     Activeer/deactiveer Google maps
     Activeer/deactiveer het insluiten van videos

     Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.