P(arty) Town

P(arty) Town

1024 768 Robert

Vandaag is onze laatste hele dag in Provincetown. We werden al vroeg wakker door het licht en de warmte in onze kamer. De zon brandde al behoorlijk. En we hadden geen ramen opengezet. Na een douche en een ontbijtje zijn we tegen het einde van de ochtend het stadje ingelopen voor wat sightseeing.

Provincetown is voor Amerikaanse begrippen een oud stadje van meer dan 400 jaar oud. Zoals ze het zelf zo mooi zeggen is Provincetown de geboorteplaats van de Amerikaanse democratie door de komst van de Pelgrims op de Mayflower in 1620. Het is ook echt een leuk stadje met veel kunstgalerijen en natuurlijk de Oceaan altijd in de buurt.

Commercial Street is de leukste straat en die zijn we ook afgelopen. Op de terugweg rond een uur in de middag zijn we een Oester restaurant ingelopen voor de lunch. Toevallig stond de TV afgestemd op Nederland Denemarken waardoor we nog in de gelegenheid waren om Nederland met 0-1 zien te verliezen. Maar de heerlijk verse Oesters verzachtte het verlies.

Gary en Jeffrey hadden beloofd om ons het stadje te laten zien. Tegen half drie zijn we onze auto ingestapt en hebben we een uurtje rondgereden. Jeffrey is makelaar in Provencetown en weet alle bijzondere gebouwen met bijbehorende waarde op te noemen. Voor een kleine houten verdieping van rond de 100m2 seaside betaal je ongeveer 450K in dollars. Behoorlijke prijzen dus. Geloof niet dat we ons dit kunnen veroorloven. Ook de natuur is prachtig. Vergelijk het maar met Hoge Veluwe aan zee.

Tegen half vijf waren we weer terug in de B&B waar we ons gereed maakten voor een bezoek aan Tea Dance., waar we gisteren ook geweest waren. Het was warmer dan gisteren dus met de korte broeken en slippers aan hebben we genoten van de muziek, die andere bezoekers die we nog kenden van ons bezoek gisteren met Jeffrey en Gary.

Tegen zevenen was de party over en zijn we een powernapje gaan houden in het hotel om tegen negenen Commercial street weer in te lopen voor wat maagvulling. We hadden de tip gekregen om naar Lobster pod te gaan. Een visrestaurant met de lekkerste kreeften van Amerika. We zaten aan de bar met een leuke groep mensen om ons heen waar we al snel mee aan de praat waren. Op de schermen verloor ook Boston de Eastern finales van Miami. Kortom een gezellige rommelige bende met heerlijk eten.

Als afsluiter van de dag hebben we nog een bezoek gebracht aan de populaire dans club A-House waar we nog wat hebben gedronken en ons hebben vermaakt met de andere aanwezige gasten.

Op de vaak gestelde vraag waar we heen gingen na Provincetown was ons antwoord natuurlijk Providence, Rhode Island. De reactie was altijd hetzelfde: Why? Stay here…. We zouden wel willen maar de route is uitgezet en we hebben zin om verder te trekken. We zijn natuurlijk wel heel benieuwd naar onze volgende stop.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
3 reacties
 • de Huijsmannetjes 12 juni 2012 om 08:52

  hey lieverds

  fijn om te lezen dat jullie het weer zo ontzettend naar jullie zin hebben!!
  leuke verhalen en prachtige foto’s!
  We volgen jullie weer met veel plezier.
  Heel veel plezier nog!Dikke kus van ons!

 • Hey Mannen,

  Fijn te lezen dat jullie het zo fijn hebben. We zijn benieuwd naar alle verhalen!

  Tot snel xxx en have fun! Big Brother is watching You!

 • Hey zus, Arthur en Ivo, dank jullie wel voor jullie berichten. We hebben het naar onze zin. Groeten, Robert en Ramon

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.