eBikes

eBikes

960 1280 Robert

Om kwart voor negen, op deze hele dag in San Diego, ging de wekker. Om half 10 zou Ike van Fly Rides twee E-Bikes afleveren bij het hotel. Ik had hem gisterenmiddag gebeld en geregeld dat we twee Electrische Mountainbike achtige fietsen zouden huren voor een hele dag. Het plan was om vanaf het hotel naar Mission Beach te fietsen en van daaruit de kustlijn noord volgen richting La Jolla, waar het fietsverhuurbedrijf is gevestigd. De verwachting is dat de batterij van de fiets tegen die tijd wel op op zou zijn. Van daaruit was nml het plan om Mnt Soledat op te fietsen van waaruit je een prachtig uitzicht over de stad en de kustlijn hebt.
Ike texte dat hij 10 minuutjes later was en rond half 11, na de nodige instructies, gingen we op pad. De fietsjes deden het geweldig. De fiets had vier electronische standen, Eco, City, Tour en Power.  We reden het eerste stuk richting Mission Beach alleen op de Eco stand. De lichte Electrische ondersteuning maakte het fietsen bijzonder aangenaam. Hoewel San Diego haar best doet de stad fietsvriendelijker te maken, blijft het toch nog een hele toer om de auto’s op grote kruispunten de baas te blijven. Zoals Ike het omschreef als Be bold en Try to own the road. Dat was ook wel nodig want onze TomTom stuurde ons met de fiets bijna de Interstate op.

Aangekomen op Mission Beach hadden we het makkelijk. We konden de boulevard richting Pacific Beach delen met andere fietsers, surfer dudes en zonaanbidders. Ons eerste doel was een lunchtent met de naam Tower 28. Na de lunch hebben we onze fietstocht voorgezet naar de volgende bestemming een bekend stukje strand waar de Beach Boys een van hun bekendere videoclips hebben opgenomen. Vervolgens via een aantal strandjes met zeehonden hebben we de TomTom ingesteld op de top van Mount Solidat.

Landmark Mount Solidat is naast een van de hoogste punten van San Diego, voornamelijk een Veteranen monument gekenmerkt door een groot wit christelijk kruis. Op een gewone fiets is het een pittige rit naar de top, maar meet onze E-Bikes op standje Power was het goed te doen. De afdaling ging uiteraard en sneller en rond half vier meldde we ons bij het verhuurkantoortje van de meer dan vriendelijk Ike, die ons had beloofd met de auto weer terug te brengen naar ons hotel down town. We hadden nog energie in de batterij over gehouden. Volgens Ike lukt dat alleen de Nederlanders en Duitsers. Hij had echter nog een uurtje nodig en adviseerde ons om een biertje te pakken bij Georges at the Cove, waar we een uurtje heerlijk in de zon hebben gezeten met prachtig uitzicht over de Pacific.

Tegen half vijf heeft Ike ons in een half uurtje terug gebracht naar het hotel. Daar besloten we wat te relaxen om ons voor te bereiden op de avond. Sushi bij Ra beviel ons gisteren zo goed, en was voor vanavond ook weer een aantrekkelijk alternatief voor hamburgers, Pizza’s of grote stukken vlees. De sushi smaakte weer voortreffelijk en tegen tienen zijn we Gaslamp district weer ingelopen voor wat avond vertier. We vonden de sfeer wat schreeuwerig en we moesten overal 10 dollar cover betalen, waar we niet zoveel zin in hadden. We besloten om de taxi naar Hillcrest te pakken, een andere wijk noordelijke van Down Town.  Daar hebben we wat gedronken bij Urban Mo’s, Number one, om uiteindelijk te eindigen bij Flicks. Van daaruit hebben we rond een uur of 1 de taxi weer terug genomen naar ons hotel. Een super gave dag vol met nieuwe ervaringen en gezelligheid.

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert

Laat een reactie achter

Robert

Sportieve levensgenieter en ontdekkingsreiziger, die de balans zoekt tussen hard werken en genieten van de dingen die het leven aangenaam maken zoals lekker eten en drinken met vrienden. Verder in vorm probeert te blijven met hardlopen en fitness en de wereld ontdekt samen met de love of my life ❤️

Alle verhalen van Robert
Volg ons ook via...

Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

Auteursrechten
Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in onze credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

Website
Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

Muziek

 • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006
 • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007
 • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008
 • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009
 • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010
 • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010
 • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011
 • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.
 • North and South divide / van Pastiche / route 2012
 • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013
 • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014
 • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015
 • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016
 • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.
 • Daybreak / van Overwerk / route 2017